25330 Algebioteknologi

2016/2017

Kursusinformation
Applied Phycology
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes under tompladsordningen
F3B (fre 13-17)
Københavns Universitet
Forelæsninger, laboratorie øvelser, teoretiske øvelser og ekskursioner.
13-uger
F3B
Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
Bedømmelsen vil ske på baggrund af to-tre rapporter på ca. 5 sider hver.
Alle hjælpemidler er tilladt
bestået/ikke bestået , intern bedømmelse
Minimum 6 Maksimum: 20
Marianne Ellegaard , ME@plen.ku.dk

25 Institut for Akvatiske Ressourcer
Københavns Universitet
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Dette kursus sigter på at give et overblik over de industrielle bioteknologiske anvendelser af alger, brug af mikroalger i akvakultur og skadelige virkninger af alger. Færdigheder erhvervet i dette kursus retter sig imod forskning, en bioteknologisk industri og akvakulturerhvervet.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Udvælge organismer inden for de forskellige grupper af alger for deres gruppe specifikke potentiale til industriel brug.
  • Beskrive de vigtigste grupper af alger og give eksempler på deres anvendelse.
  • Vurdere de nødvendige betingelserfor dyrkning af alger, såsom næringsstoffer, lys, temperatur, saltholdighed, pH osv.
  • Isolere og dyrke alger fra ferskvands- og marine miljøer.
  • Opsætte og udføre vækstforsøg med mikroalger.
  • Vurdere passende teknologiske metoder (fra reagensglas til udendørs massekultivering) for dyrkning af alger til industriel brug.
  • Evaluere styrker og potentielle svagheder ved at udnytte alger til biobrændstof.
  • Evaluere styrker og potentielle svagheder for forskellige bioteknologiske anvendelser af alger.
  • Vælge alger til brug i akvakultur.
Kursusindhold
Kurset introducerer den økologiske og økonomiske betydning af alger. De underliggende principper for algevækst og deres reaktion på lys, temperatur og næringsstoffer undersøges, og de studerende udfører vækst forsøg med alger i småskala og bliver undervist i teori og praksis hele igennem til store udendørs massekultivering. Den ernæringsmæssige værdi af mikroalger for marine larver i akvakultur og deres potentiale i form af råmateriale til bioteknologisk industri gennemgås, herunder opskalering, vækst i bioreaktorer, screening for stoffer af industriel interesse. De studerende vil desuden gennemføre projekter i små grupper inden for fx. tang dyrkning, tang til bioremediering, skadelige virkninger af alger, alger til biobrændstof, mikroalger til mad, brug af alger i nanoteknologi, høj værdi produkter fra alger.
Sidst opdateret
20. oktober, 2016