23302 Fødevarekemi

2016/2017

Kursusinformation
Food Chemistry
Engelsk
5
Kandidat
Kurset udbydes under tompladsordningen
F3A (tirs 8-12)
Campus Lyngby
forelæsninger, gruppe arbejde, rapport
13-uger
F3A
Mundtlig eksamen
Mundtlig eksamen (60%) baseret på rapport (40%)
Uden hjælpemidler
7-trins skala , intern bedømmelse
23932/27002
Minimum 8
Lene Duedahl-Olesen , Lyngby Campus, Bygning 201 , lduo@food.dtu.dk

23 Fødevareinstituttet
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
De studerende sættes istand til at anvende viden om fødevarernes basis komponenter til vurdering af fødevarers kvalitet. Dette inkluderer en beskrivelse af de kemiske reaktioner som f.eks. fedt, proteiner og kulhydrater deltager i og reaktionernes betydning for fødevarers kvalitet. Påvirkninger ved udvalgte forarbejdnings teknikker og deres effekt på de enkelte fødevaretyper (f.eks. kød, fisk, cerealier, frugt og grønt) inkluderes ligeledes.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Identificere fødevarekomponenter og klassificere dem
  • Beskrive vigtige kemiske reaktioner for fødevarekvaliteten
  • Relatere udvalgte tilberedning og konserverings metoder til kemiske reaktioner i fødevarer
  • Vurder kemiske forandringer af fødevarer
  • Diskutere kemiske aspekter af fødevarekvalitet
  • Identificere vigtige kemiske reaktioner for fødevarekvaliteten af udvalgte fødevarer
  • Udarbejd en videnskabelig rapport omkring en udvalgt fødevare
  • Præsenter og udvælgelse af rapportens vigtigste resultater mundtlig
Kursusindhold
se engelsk udgave
Sidst opdateret
26. oktober, 2016