12335 Grundvandsressourcer.

2016/2017

Kursusinformation
Groundwater Resources
Engelsk
10
Kandidat
E4 (tirs 13-17, fre 8-12)
Campus Lyngby
Kurset anvender en blanding af forelæsninger, opgaver, lab/feltarbejde, computermodellering, afleveringsopgaver, fremstilling af postere eller videnskabelige artikler og en mundtlig eksamen. Afleveringsopgaver foregår i grupper af cirka tre, mens den mundtlige eksamen foregår individuelt.
13-uger
E4A, E4B
Mundtlig eksamen
Afleveringsopgaver, evaluering af postere eller videnskabelige artikler og en 20 minutters mundtlig eksamen.
Eksamination: 25 min.
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
12104 /12320
Philip John Binning , Lyngby Campus, Bygning 101, Tlf. (+45) 4525 1070 , DTU-GraduateDean@dtu.dk
Massimo Rolle , masro@env.dtu.dk

12 Institut for Vand og Miljøteknologi
I studieplanlæggeren
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk
Overordnede kursusmål
Det overordnede mål med kurset er at give de studerende de kompetencer, der er nødvendige for en bæredygtig styring af grundvandsressourcen mht. mængde og kvalitet. Studerende vil opnå kompetencer indenfor; i) grundvandets hydraulik, herunder pumpetests og grundvands / overfladevands interaktioner ii), geologisk tolkning og hydrostratigrafisk modellering iii) inarbejdelse af geologisk information i grundvandsmodeller iv) definition, kalibrering og validering af grundvandsmodeller v) avanceret grundvands biogeokemi, herunder biogeokemiske modellering, geokemiske ligevægte, reaktioner og transportprocesser, og vandkvalitetsvurdering. Eksempler og opgaver vil blive udvalgt med henblik på at illustrere centrale teoretiske problemstillinger og give de studerende indsigt i den praktiske forvaltning af grundvandet.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Analysere hydrauliske problemer relateret til grundvand og kvantitativt vurdere grundvandsressourcens størrelse og strømning.
  • Udføre hydrauliske tests i grundvandsmagasiner og være i stand til at indsamle og fortolke feltdata
  • Fortolke geologiske oplysninger og opstille hydrostratigrafiske modeller.
  • Beskrive kemiske og mikrobielle processer i akvatiske miljøer og identificere virkningerne af menneskelige aktiviteter på økosystemer relateret til grundvand
  • Undersøg praktiske grundvandsproblemer, og identificere og anvende den relevante teori for at løse dem.
  • Indarbejde viden og observationer (data) for grundvandssystemer i modeller og anvende dem til at forstå og løse grundvand problemer.
  • Anvende modelværktøjer til at designe tiltag til management af vandkvalitet og kvantitet
  • ....
Kursusindhold
Emnerne vil være: grundvandshydraulik i forskellige typer af grundvandsmagasiner, avancerede pumpetests, tolkning af borhul logs og geofysiske oplysninger med henblik på opstilling af geologiske modeller; grundvandsmodellering, herunder modelkalibrering udfra observerede data og modelforsøg, biogeokemiske processer, herunder begreber som ligevægt, ionbytning, reaktiv transport, anvendelse af teorier for grundvandet flows og stoftransport til at løse praktiske problemer indenfor management af grundvandets kvantitet og kvalitet.
Litteraturhenvisninger
Appelo & Postma. Geochemistry, groundwater and pollution, 2nd Ed. Balkema, 2005
Extracts from textbooks and Scientific literature
Bemærkninger
Technologisk Specializerings kursus, MSc i Miljøteknologi

Kurset er en del af studielinien Vandressourcer på Masteruddannelsen i Miljøtekniologi
Sidst opdateret
27. oktober, 2016