11522 Simulering af indeklima og energiforbrug med IDA ICE

2016/2017

Kursusinformation
Simulation of indoor environment and energy consumption using IDA ICE
Engelsk
5
Kandidat
August
Campus Lyngby
forelæsninger, øvelser og gruppearbejde
3-uger
Bedømmelse af opgave(r)/rapport(er)
Alle hjælpemidler er tilladt
7-trins skala , intern bedømmelse
1111511141/11203/1193711112/11937/ , Deltagerne skal have grundlæggende viden om indeklima, principiel virkning af HVAC systemerne i bygninger samt af varme- og massetransport. Erfaringer med IDA ICE er også påkrævet
Minimum 10 Maksimum: 20
Rune Korsholm Andersen , Lyngby Campus, Bygning 402, Tlf. (+45) 4525 4029 , rva@byg.dtu.dk

11 Institut for Byggeri og Anlæg
I studieplanlæggeren
Overordnede kursusmål
At introducere den studerende til simuleringer af indeklima og energiforbrug af systemer og bygninger i IDA ICE. At sætte den studerende i stand til at designe og knytte systemer til en bygningsgeometri, og angive tilpassede styrring af HVAC-systemer. At vurdere modelleringstilgang og simuleringsoutput og forstå arbejdsprincipper for bygningssimuleringsprogrammer, herunder IDA ICE. Kurset giver deltagerne mulighed for at bruge avancerede værktøjer til bygningssimulering.
Læringsmål
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Definere egenskaber for klimaskærm og systemer i IDA ICE
  • Skitsere de grundlæggende arbejdsprincipper for IDA ICE og lignende simuleringsprogrammer
  • Relatere simuleringsvariable til model funktionalitet
  • Bygge versioner af en model ved at bruge versionshåndteringssystemet i IDA ICE
  • Skelne mellem variable, parametre og interfaces i objektstrukturen i IDA ICE
  • Designe tilpassede og avancerede styringsmakroer til simulering af HVAC-systemers drift
  • Integrere stokastiske modeller af brugeradfærd i reguleringsmakroer
  • Vurdere modellers gyldigheden baseret på simuleringsresultater
Kursusindhold
Generel praktisk erfaring med brug af standard og avancerede niveauer af IDA ICE. Tilgang til simulering af indeklima og bygningers energiforbrug. Matematisk modelleringstilgang anvendt i IDA ICE (zone opdelinger, controllere osv.). Version håndteringssystemet i IDA ICE (et værktøj til hurtig og nem parametervariationer). Makroer og avancerede kontroller. Output-filer og logning af variabler. Analyse af resultater.
Bemærkninger
Kurset henvender sig mest til ingeniørstuderende på kandidatniveau, der er interesseret i brugen af avancerede, state-of-the-art metoder og programmer til at simulere konsekvenserne for indeklima og energiforbrug af afgørelser truffet i projekteringsfasen. Kurset kan imidlertid også følges af BSc eller ph.d.-studerende med den nødvendige grundlæggende viden, der er interesseret i at lære at bruge de avancerede niveauer af IDA ICE.

Kurset er afhængigt af at de studerende medbringer deres egen PC. De programmer, der anvendes i kurset kræver en Windows-baseret pc. Studerende der bruger Mac-computere kan bruge Boot Camp til at installere en Windows-partition på deres computer. Studerende på DTU kan gratis downloade og installere Windows via Microsoft Dreamspark. For mere information følg linket https:/​/​www.campusnet.dtu.dk/​cnnet/​Software (du skal bruge dit DTU login til at åbne linket).
Sidst opdateret
02. juni, 2016