2015/2016

26372 Uorganisk kemi for Fødevareanalyse

Engelsk titel:

Inorganic Chemistry for Food Analysis

Sprog:

Point( ECTS )

2,5

Kursustype:

Diplomingeniør
 

Skemaplacering:

E1B (tors 13-17)

Undervisningens placering:

Campus Lyngby

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Deltagerbegrænsning:

Maksimum: 44

Overordnede kursusmål:

At underbygge indlæringen i syre-base-, opløseligheds- og redoxkemi. At give teoretisk og praktisk kendskab til det periodiske system og udvalgte grundstoffers kemi samt de tilknyttede sikkerhedsmæssige aspekter.

Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Udføre simple kemiske eksperimenter efter en given forskrift.
  • Afstemme kemiske reaktionsligninger.
  • Relatere udførte eksperimenter til syre-base kemi, opløselighedsprodukter, og redoxkemi.
  • Relatere udførte eksperimenter til udvalgte grundstoffers vandige kemi.
  • Udfærdige laboratorierapporter over udførte eksperimenter.
  • Kende de basale begreber for koordinationsforbindelser.
  • Anvende sikkerhedsforskrifter for de almindeligste uorganiske reagenser.
  • Udvise god laboratorieadfærd.

Kursusindhold:

Det periodiske system, udvalgte grundstoffers reaktioner specielt med hensyn til redox kemi, syre-base kemi og opløselighed.
Laboratoriepraksis og -sikkerhed, praktiske øvelser til illustration af almen og uorganisk kemi.

Kursusansvarlig:

Susanne Mossin , Bygning 206, Tlf. (+45) 4525 2391 , slmo@kemi.dtu.dk
Jens H. Von Barner , Lyngby Campus, Bygning 207, Tlf. (+45) 4525 2229 , jvb@kemi.dtu.dk

Institut:

26 Institut for Kemi

Tilmelding:

I CampusNet
Sidst opdateret: 26. oktober, 2015