Kurset mål er at forsyne de studerende med kompetencer på højt
niveau indenfor datadrevne metoder og systemer til proces- og
kvalitetsstyring med relation til såvel fødevareproduktion som
fødevareanalyse.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Redegøre for GxP koncepter
Opstille et usikkerhedsbudget og beregne de enkelte bidrag
Forklare hvorfor prøveudtagning giver anledning til en
usikkerhed og udpege kilder til denne
Planlægge en effektiv metode til prøveudtagning i en given
situation
Skitsere en metode til eksperimentel bestemmelse af usikkerhed
ved prøveudtagning
Anbefale egnede on-line og at-line moniteringsmetoder
(begrundet)
Konstruere en multivariat kalibreringsmodel
Forklare ideen i og brugen af proceskontrol-kort
Beslutte et system til statistisk proceskontrol
Kursusindhold:
GxP-principper. Opstilling og brug af usikkerhedsbudget for
analyser og processer. Usikkerhed forårsaget af prøveudtagning og
håndtering af denne usikkerhed. On-line og at-line målemetodik.
Multivariate metoder til anvendelse i målemetodik og statistisk
proceskontrol. Statistisk proceskontrol og
proceskontrolsystemer.