E5A (ons 8-12) og E5B (ons 13-17) og Januar
kurset kører 13+3 uger
Undervisningens placering:
Campus Lyngby
Undervisningsform:
Kurset vil bestå af en kombination mellem gruppearbejde, med
faglig støttende klasseundervisning og praktiske øvelser i
produktionsprocesser og analyser indenfor
fødevareproduktion.
Aftales med underviser, Aftales med underviser, I
slutning af 3-ugersperioden
Evalueringsform:
Hjælpemidler:
Bedømmelsesform:
Deltagerbegrænsning:
Minimum 10
Overordnede kursusmål:
At de studerende skal kunne måle på og forstå produktionsprocesser.
Baseret på denne viden skal de studerende være i stand til at
udvælge metoder til måling af de vigtigste paramtre i den valgte
fødevareproduktion og udfra opnåede resultater forholde sig til
disse processers betydning for fødevaresikkerhed og
fødevarekvalitet. Endvidere skal de studerende kunne bedømme og
fremlægge opnåede resultater.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Begå sig i laboratorier
Føre en laboratorie journal til brug for rapportskrivning
Beskrive og analysere en problemstilling hvori der indgår
målinger/analyser
Behandle og validere indsamlede resultater, således at disse
kan ligge til grunlag for løsningsmodeller
Udvælge analysemetoder til måling af ønskede parametre
Forstå analytiske principper bag udførte målinger
Afrapportere (skriftlig og mundtligt) og tolke såvel anvendte
metoder som opnåede resultater til målgrupper med forskellige
faglige niveauer
Samarbejde i mindre grupper med henblik på løsning af
projektbaserede opgaver
Forstå og tolke kemiske, fysiske og mikrobiologiske processer
der ligger til grund for opnåede resultater
Kursusindhold:
Kurset udbydes på 1. semester af diplomuddannelse i Fødevareanalyse
og er opbygget baseret på CDIO principperne(Conceive (Forstå),
Design, Implement (Indføre) and Operate (Udføre)). I dette kursus
skal de studerende derfor designe og forstå analyseprocesser i
forbindelse med fødevareproduktioner. Baseret på en kombination af
gruppearbejde i mindre grupper med fagligt støttende
klasseundervisning og eventuelle virksomhedsbesøg, skal de
studerende gennemføre processer på en ingeniørmæssig måde, samt
designe målesystemer, som kan belyse de fysisk/kemiske processer,
der foregår under produktionen af de valgte fødevarer. Endvidere
skal de studerende kunne vælge de målemetoder, der er nødvendige
for at opnå viden om de igangværende processer og afrapportere
opnåede resultater i både mundtlig og skriftlig form. Det påtænkes
at de studerende skal producere hvedebrød og øl, hvor den første
produktion skal danne grundlag for en evaluering og feedback til
den studerende, hvorefter de under større selvstændighed skal
planlægge og udføre den efterfølgende analytiske undersøgelse af
produktionen af øl.
Bemærkninger:
Det er en forudsætning for at gå til eksamen, at de praktiske
øvelser er gennemført og afrapportert i skriftlig godkendt form.
Projektet henvender sig primært til diplomingeniør studerende