2014/2015

28233 Bioteknologiske oprensningsprocesser

Engelsk titel:

Recovery and purification of biological products

Sprog:

Point( ECTS )

5

Kursustype:

Kandidat
Kurset udbydes under åben uddannelse
 

Skemaplacering:

E2A (man 13-17)

Undervisningens placering:

Campus Lyngby

Undervisningsform:

Forelæsninger og øvelser

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

E2A, Aftales med underviser

Evalueringsform:

Eksamens varighed:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Tidligere kursus:

27406

Pointspærring:

Anbefalede forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

Målet med dette kursus er at give den studerende en introduktion til oprensningsprocesser af biologiske produkter med relevans for den farmaceutiske og tekniske industri samt for levnedsmiddelindustrien.

Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Opstille enhedsoperationer i en passende sekvens for oprensning af en given type af biologiske produkter
  • Anskueliggøre samspillet mellem fermenterings- og oprensningsprocesser.
  • Argumentere for behovet for bio-intensivering.
  • Forklare betydningen af en given produktrenhed i forhold til valget af processer i oprensningsdelen.
  • Summere videnskabelige resultater fra virkelige eksempler og bruge disse til at vælge optimale operationelle betingelser for en given enhedsoperation.
  • Analysere videnskabelige resultater fra virkelige eksempler og bruge disse til at vælge optimale operationelle betingelser for en given proces.
  • Beregne operationelle parameter for en given enhedsoperation i en oprensningsproces.
  • At anvende systematiske design metoder i forbindelse med oprensning
  • Forstå brugen af hybrid og integrations processer

Kursusindhold:

General introduktion til industrielle oprensningsprocesser. Gennemarbejdning af eksempler på industrielle oprensningsmetoder for forskellige typer af produkter. Gennemgang af principperne for procesdesign og udvikling af strategier for oprensningsprocesser. Betydningen af fermenteringsudvikling for oprensningsprocessering (fermentering versus oprensning). Seperationsprincipper og deres effektivitet. Produktfrigivelse, udskillelse, celledestruering, flokkuleringsprocesser, centrifugering, konventionel filtrering og membranfiltrering, fældningsprocesser, proceskromatografi og produktpolering. Case studies og fuldstændig procesudvikling.

Bemærkninger:

Bedømmelsesøvelserne skal laves i grupper af 2 personer og hver studerende må identificere sin del af arbejdet for at kunne opnå individuel karakterbedømmelse.

Kursusansvarlig:

John Woodley , Bygning 227, Tlf. (+45) 4525 2885 , jw@kt.dtu.dk
Timothy John Hobley , Bygning 222, Tlf. (+45) 4525 2706 , tjho@food.dtu.dk

Institut:

28 Institut for Kemiteknik

Deltagende institut:

23 Fødevareinstituttet

Tilmelding:

I CampusNet
Sidst opdateret: 22. maj, 2014