Målet med dette kursus er at give den studerende en introduktion
til oprensningsprocesser af biologiske produkter med relevans for
den farmaceutiske og tekniske industri samt for
levnedsmiddelindustrien.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Opstille enhedsoperationer i en passende sekvens for oprensning
af en given type af biologiske produkter
Anskueliggøre samspillet mellem fermenterings- og
oprensningsprocesser.
Argumentere for behovet for bio-intensivering.
Forklare betydningen af en given produktrenhed i forhold til
valget af processer i oprensningsdelen.
Summere videnskabelige resultater fra virkelige eksempler og
bruge disse til at vælge optimale operationelle betingelser for en
given enhedsoperation.
Analysere videnskabelige resultater fra virkelige eksempler og
bruge disse til at vælge optimale operationelle betingelser for en
given proces.
Beregne operationelle parameter for en given enhedsoperation i
en oprensningsproces.
At anvende systematiske design metoder i forbindelse med
oprensning
Forstå brugen af hybrid og integrations
processer
Kursusindhold:
General introduktion til industrielle oprensningsprocesser.
Gennemarbejdning af eksempler på industrielle oprensningsmetoder
for forskellige typer af produkter. Gennemgang af principperne for
procesdesign og udvikling af strategier for oprensningsprocesser.
Betydningen af fermenteringsudvikling for oprensningsprocessering
(fermentering versus oprensning). Seperationsprincipper og deres
effektivitet. Produktfrigivelse, udskillelse, celledestruering,
flokkuleringsprocesser, centrifugering, konventionel filtrering og
membranfiltrering, fældningsprocesser, proceskromatografi og
produktpolering. Case studies og fuldstændig procesudvikling.
Bemærkninger:
Bedømmelsesøvelserne skal laves i grupper af 2 personer og hver
studerende må identificere sin del af arbejdet for at kunne opnå
individuel karakterbedømmelse.