2014/2015

23902 Introduktion til fødevarer

Engelsk titel:

Introduction to Food

Sprog:

Point( ECTS )

5

Kursustype:

Diplomingeniør
 

Skemaplacering:

E2B (tors 8-12)

Undervisningens placering:

Campus Lyngby

Undervisningsform:

Introducerende forelæsning. Gruppe-baserede problemløsningsprojekter.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

E2B

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Deltagerbegrænsning:

Minimum 10

Overordnede kursusmål:

Formålet med kurset er, at gøre de studerende i stand til at tage kvalificeret stilling til ikke veldefinerede fødevareproblemstillinger efter problemidentifikation og problemanalyse. Analyse og identifikation skal baseres på et grundige litteraturstudier og kildekritik.

Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • foretage en problemidentifikation af ikke veldefinerede opgaver
  • foretage en problemanalyse af dårligt afgrænsede opgaver
  • gennemføre litteraturstudier
  • samarbejde effektivt i heterogene grupper
  • identificere og prioritere problemer af almen samfundsmæssig betydning indenfor fødevareområdet
  • vurdere fødevarers betydning i Danmark
  • præsentere resultatet af en undersøgelse skriftligt
  • præsentere resultatet af en undersøgelse mundtligt

Kursusindhold:

Baseret på aktuelle fødevarerelaterede emner gennemføres i en indføring i problemafgrænsning, -analyse og -identifikation. Der gennemføres litteraturundersøgelser og problemernes samfundsmæssige betydning vurderes. Resultaterne præsenteres skriftligt og mundtligt, idet de studerende skal komme med kritik af andres analyser/forslag. Opgaverne løses i grupper på 3 - 5 studerende.
Eksempler på emner kan være: klimavenlig kost, funktionelle fødevarer, mærkning og anprisning af fødevarer, prøveudtagning og undersøgelse af fødevarer, GMO, udbrudsundersøgelse.

Bemærkninger:

Så vidt muligt indledes et forløb med introducerende forelæsninger evt. ved gæsteforelæsere.
Kurset er obligatorisk for diplomingeniør, fødevareanalyse

Kursusansvarlig:

Camilla Hoppe , Bygning C, Tlf. (+45) 3588 7337 , camho@food.dtu.dk

Institut:

23 Fødevareinstituttet

Tilmelding:

I CampusNet
Sidst opdateret: 29. april, 2014