2014/2015

23832 Lipid biokemi, teknologi, applikationer og analyser

Engelsk titel:

Lipid Biochemistry, Technology, Applications and Analysis

Sprog:

Point( ECTS )

4

Kursustype:

Ph.d.
Kurset udbydes under åben uddannelse
 

Ultimo oktober/primo november i lige år (2014, 2016 ...).

Afholdes næste gang: 3. - 7. november 2014

Undervisningens placering:

Campus Lyngby
For 2 af øvelserne i kurset vil de studerende skulle udføre øvelsen i hhv. Mørkhøj eller Århus (1 1/2 dag)

Undervisningsform:

Fuldtidsdeltagelse med forelæsninger og gruppearbejde/​øvelser

Kursets varighed:

[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Deltagerbegrænsning:

Minimum 6 Maksimum: 16

Overordnede kursusmål:

Målet med kurset er at introducere deltagerne til praktiske anvendelser af biokemi, ernæring og bioteknologi indenfor lipid området gennem forelæsninger og laboratorieforsøg. Flg. områder vil blive dækket: modificering af lipider og lipid processering, lipid metabolisme, lipid oxidation og antioxidanter og forskellige lipidanalyse-metoder inkl. metoder til at analysere lipofile kontaminanter

Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Udføre forsøg i et af de 4 temaer (1) lipid metabolisme, 2) lipid modifikation, 3) lipid applikationer og oxidation og 4) lipofile kontaminanter
  • Forstå øvelsesvejledningen og udføre forsøget i overensstemmelse hermed
  • Evaluere og fortolke eksperimentelle fund
  • Præsentere eksperimentelle resultater på en forståelig måde
  • Beskrive den enzymatiske proces til produktion af strukturerede lipider
  • Beskrive hvordan fedtsyrer inkorporeres i forskellige væv
  • Udvælge de kritiske metoder til analyse af lipider
  • Beskrive udfordringer relateret til anvendelse af omega-3 fedtsyrer i fødevarer og hvordan disse udfordringer kan overkommes
  • Beskrive analysen af lipofile kontamintanter
  • Forstå processen bag risikovurdering af novel fats
  • Organisere samarbejde i en heterogen gruppe

Kursusindhold:

Se engelsk beskrivelse

Bemærkninger:

Pris for forplejning og øvelser for Ph.d. studerende: 2000 kr
Pris for deltagere fra virksomheder: 10.000 kr

Kursusansvarlig:

Charlotte Jacobsen , Bygning 221, Tlf. (+45) 4525 2559 , chja@food.dtu.dk
Lars Hellgren , Bygning 224, Tlf. (+45) 4525 2759 , lih@bio.dtu.dk
Lene Duedahl-Olesen , Bygning AB, Tlf. (+45) 3588 7470 , lduo@food.dtu.dk

Institut:

23 Fødevareinstituttet

Deltagende institut:

27 Institut for Systembiologi

Ekstern samarbejdsinstitution:

Århus Universitet
Københavns Universitet

Tilmelding:

Hos underviser
15. september 2014
Tilmelding sker pr. e-mail til Charlotte Jacobsen, DTU Fødevareinstituttet: chja@food.dtu.dk
Sidst opdateret: 05. august, 2014