Aftales med underviser, I perioden 10.-14.
november 2014
Evalueringsform:
Hjælpemidler:
Bedømmelsesform:
Tidligere kursus:
27810
Pointspærring:
Deltagerbegrænsning:
Minimum 4 Maksimum: 12
Overordnede kursusmål:
Det overordnede kursusmål er at give de studerende kendskab til
"state of the art" laboratorieteknikker, som er velegnede
til at analysere de naturlige forandringer, som foregår i
fiskemuskelvæv efter slagtning: rigor mortis, vandbindingsevne,
dannelse af frie fede syrer og proteinnedbrydning. Herunder også
indflydelsen af disse forandringer på industrielle
forarbejdningsmetoder og produktkvaliteten.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Udføre lav-felts nuklear magnetisk resonans (NMR)-målinger på
muskelvæv.
Forklare principperne bag anvendelsen af NMR og multivariat
(3-vejs) dataanalyse til bestemmelse af fordelingen af
vand-populationer i muskelvæv.
Forklare sammenhænge mellem proteindenaturering og fordeling af
vand-populationer i muskelvæv.
Anvende et komplekst sammensat enzymaktivitetassay.
Analysere sammenhængen mellem aktiviteten af endogene enzymer
og akkumuleringen af uønskede stoffer i torskefisk.
Analysere de ernæringsmæssige og teknologiske problemstillinger
ved enzymkatalyserede reaktioner i frossent fiskekød.
Anvende assay for flygtige sekundære oxidationsprodukter
(volatiles) med gaskromatografi (GC-MS).
Beregne fedtsyreprofilen af fiskeprøver ud fra gaskromatografi
(GC-FID) data.
Anvende SDS-PAGE og Westernblot til analyse for
proteinoxidation.
Forklare principperne i 2-D gelelektroforese.
Vurdere mulighederne for at anvende 2-D gelelektroforese til
løsning af problemstillinger vedrørende de naturlige forandringer i
fiskekød efter slagtning.
Kursusindhold:
Kurset består af forelæsninger og laboratorieøvelser, hvor de
studerende bliver undervist i laboratorieteknikker, som anvendes
til at analysere post mortem forandringer i fiskemuskel: 2-D
gelelektroforese, enzymaktivitetsmåling, NMR (nuklear magnetisk
resonans) spektroskopi, DSC (differentiel skanning kalorimetri), og
GC (gaskromatografi), SDS-PAGE og western blotting.
Deltagerne skal før kursets start forberede sig ved gennemlæsning
af udsendt kompendiemateriale.
Bemærkninger:
Kurset foregår på DTU Fødevareinstituttet, bygning 221, 2800 Kgs.
Lyngby.
Deltagergebyr på 1.500 kr. For yderligere information henvises til
den kursusansvarlige.