De studerende sættes istand til at anvende viden om fødevarernes
basis komponenter til vurdering af fødevarers kvalitet. Dette
inkluderer en beskrivelse af de kemiske reaktioner som f.eks. fedt,
proteiner og kulhydrater deltager i og reaktionernes betydning for
fødevarers kvalitet. Påvirkninger ved udvalgte forarbejdnings
teknikker og deres effekt på de enkelte fødevaretyper (f.eks. kød,
fisk, cerealier, frugt og grønt) inkluderes ligeledes.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Identificere fødevarekomponenter og klassificere dem
Beskrive vigtige kemiske reaktioner for fødevarekvaliteten
Relatere udvalgte tilberedning og konserverings metoder til
kemiske reaktioner i fødevarer
Vurder kemiske forandringer af fødevarer
Diskutere kemiske aspekter af fødevarekvalitet
Identificere vigtige kemiske reaktioner for fødevarekvaliteten
af udvalgte fødevarer
Udarbejd en videnskabelig rapport omkring en udvalgt
fødevare
Præsenter rapportens resultater mundtlig
Kursusindhold:
se engelsk udgave
Mulighed for GRØN DYST deltagelse:
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver
den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som
kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed,
klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk