En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Forklare strategien i lovgivningen vedr kemiske
fødevareforureninger
Forstå hvordan kemisk fødevarekontrol planlægges og
principperne for risikobaseret kontrol
Diskutere hvilke kemiske forbindelser der udgør særlige
problemer for fødevaresikkerheden
Beskrive strategier til prøvetagning og prøveforberedelse
Forklare de generelle principper og anvendelsesområder for de
analytiske teknikker (LC, GC, MS)
Forklare de krav der stilles til de analytiske metoder der
bruges i kemisk fødevarekontrol, herunder til kvalitetsskring
Diskutere analytiske datarapporter og deres brug i
risikovurdering
Lave en klar præsentation (opgave samt oralt) der demonstrere
de ovennævnte læringsmål
Anvende egne data til risikoanalyse
Kursusindhold:
Se den engelske beskrivelse
Mulighed for GRØN DYST deltagelse:
Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver
den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som
kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed,
klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk