2014/2015

23301 Praktisk kemisk fødevaresikkerhed

Engelsk titel:

Practical Chemical Food Safety

Sprog:

Point( ECTS )

5

Kursustype:

Kandidat
Kurset udbydes under åben uddannelse
 

Skemaplacering:

Januar

Undervisningens placering:

National Food Institute, DTU, Mørkhøj Bygade 19, 2860 Søborg

Undervisningsform:

Forelæsninger, øvelser, gruppearbejde og præsentationer

Kursets varighed:

3-uger

Eksamensplacering:

Særlig dag, Sidste dag i tre-ugersperioden

Evalueringsform:

Eksamens varighed:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Anbefalede forudsætninger:

,

Deltagerbegrænsning:

Minimum 4 Maksimum: 16

Overordnede kursusmål:

Se den engelske beskrivelse

Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forklare strategien i lovgivningen vedr kemiske fødevareforureninger
  • Forstå hvordan kemisk fødevarekontrol planlægges og principperne for risikobaseret kontrol
  • Diskutere hvilke kemiske forbindelser der udgør særlige problemer for fødevaresikkerheden
  • Beskrive strategier til prøvetagning og prøveforberedelse
  • Forklare de generelle principper og anvendelsesområder for de analytiske teknikker (LC, GC, MS)
  • Forklare de krav der stilles til de analytiske metoder der bruges i kemisk fødevarekontrol, herunder til kvalitetsskring
  • Diskutere analytiske datarapporter og deres brug i risikovurdering
  • Lave en klar præsentation (opgave samt oralt) der demonstrere de ovennævnte læringsmål
  • Anvende egne data til risikoanalyse

Kursusindhold:

Se den engelske beskrivelse

Mulighed for GRØN DYST deltagelse:

Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk

Kursusansvarlig:

Lene Duedahl-Olesen , Bygning AB, Tlf. (+45) 3588 7470 , lduo@food.dtu.dk

Institut:

23 Fødevareinstituttet

Tilmelding:

I CampusNet
Sidst opdateret: 28. april, 2014