2013/2014

62511 Medicinsk teknologivurdering

Engelsk titel:

Term Project 4

Sprog:

Point( ECTS )

15

Kursustype:

Diplomingeniør
 

Undervisningens placering:

Campus Ballerup

Undervisningsform:

Innovationsforløb i samarbejde med virksomhed eller institution. Studieaktiviteterne er fordelt på gruppearbejde; vejledningssessioner med undervisere fra virksomhed og fra DTU Diplom. Grupperne præsenterer status for projektarbejdet ved innovationsseminarer, under deltagelse af alle studerende på studieaktiviteten og undervisere fra virksom-hed/institution og DTU Diplom.

Kursets varighed:

[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Tidligere kursus:

SU-SP4-U1

Obligatoriske forudsætninger:

Anbefalede forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

Målet er, i samarbejde med en virksomhed, region, hospital , kommune eller plejecenter at gennemføre innovation af og medicinsk teknologivurdering af en ny teknologi, der kan være af central interesse for samarbejdspartneren. Resultatet er innovation af og analyse af teknologiens anvendelse i relation til patient, organisation og økonomi. I projektet udføres yderligere litteraturundersøgelse og specifikation af det system, som ønskes etableret, samt, hvis tiden tillader det, en indledende systemimplementering og yderligere detailundersøgelser.

Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Redegøre for samlet problemstilling indenfor sundhedsteknologi, der til løsning kræver innovation svarende til det specifikke kursusindhold.
  • Redegøre for patientkrav i den sundhedsteknologiske problemstilling svarende til det specifikke kursusindhold.
  • Redegøre for krav til sundhedsprofessionelle i den sundhedsteknologiske problemstilling svarende til det specifikke kursusindhold.
  • Redegøre for organisatoriske og økonomiske krav i den sundhedsteknologiske problemstilling svarende til det specifikke kursusindhold.
  • Redegøre for teknologiske krav i den sundhedsteknologiske problemstilling svarende til det specifikke kursusindhold.
  • Udføre litteraturundersøgelse som en af forudsætningerne for opstilling af hypotese om innovativ løsning svarende til det specifikke kursusindhold.
  • Udføre opstilling af hypotese til innovativ løsning på sundhedsteknologisk problemstilling svarende til det specifikke kursusindhold.
  • Udføre valg af teknologi(er), der forventes at kunne indgå i innovativ løsning på sundhedsteknologisk problem svarende til det specifikke kursusindhold.
  • Opstille model for validering af hypotese til innovativ løsning på sundhedsteknologisk problem svarende til det specifikke kursusindhold.
  • Anvende model til validering af hypotese til innovativ løsning på sundhedsteknologisk problem svarende til det specifikke kursusindhold
  • Gennemføre et innovationsforløb i en arbejdsgruppe ved anvendelse af ovenstående begreber og metoder svarende til det specifikke kursusindhold .
  • Udarbejde og gennemføre innovationsseminar(er) med ekstern(e) samarbejdspartnere svarende til det specifikke kursusindhold.

Kursusindhold:

Sundhedsteknololgisk problemstilling, der kræver innovativ løsning; brugere; sundhedsprofessionelle; organisation og økonomi; teknologiske krav; specifikt teknologiområde; litteratur- og nyhedsundersøgelse; idégenerering og hypotese om innovativ løsning; model for validering af innovativ løsning; gennemføre validering af innovativ løsning; innovationsseminarer med ekstern samarbejdspartner.

Bemærkninger:

Mundtlig eksamen med projektfremlæggelse

7- trins-skalaen.

3 af skalaens karaktertrin er beskrevet herunder.

Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler.

Karakteren 7 gives for den gode præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets mål, med en del mangler.

Karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets mål.

Mulighed for GRØN DYST deltagelse:

Dette kursus giver den studerende en mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk

Kursusansvarlig:

Keld Baden-Kristensen , Ballerup Campus, rum X 1.53, Tlf. (+45) 3588 5147 , keba@dtu.dk
John Aasted Sørensen , jaas@dtu.dk

Institut:

62 DTU Diplom

Kursushjemmeside:

-

Tilmelding:

I CampusNet
Sidst opdateret: 02. december, 2013