Særlig dag, Ingen eksamen i den ordinære
eksamensperiode
Evalueringsform:
Hjælpemidler:
Bedømmelsesform:
Obligatoriske forudsætninger:
Anbefalede forudsætninger:
,
Deltagerbegrænsning:
Maksimum: 30
Overordnede kursusmål:
At udvide deltagerens forståelse for løsning af teknisk kemiske og
biokemiske problemstillinger gennem delvis selvtilrettelagte
øvelser og beregninger. Kurset er et velegnet indgangskursus til
videre studier indenfor kemiteknisk og bioteknologisk
procesteknik.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Gennemføre udvalgte øvelser i halvteknisk målestok, (herunder
dokumentere forståelse for hvordan man opfører sig i laboratoriet,
samt planlægger og gennemfører eksperimenter)
Fortolke og vurdere måleserier
Foretage tekniske beregninger på grundlag af de gennemførte
øvelser.
Sammenligne eksperimentelle resultater med teoretiske
beregninger.
Udvise ansvarlig adfærd i laboratoriet.
Beskrive de gennemførte øvelser i udførlige og overskuelige
rapporter.
Præsentere de udførte øvelsers formål, opnåede resultater og
teoretiske beregninger i en power point præsentation for
medstuderende og vejledere.
Give relevant kritik af medstuderendes tilsvarende
præsentationer.
Kursusindhold:
Kurset indeholder forskellige øvelser, hvoraf typisk 3 gennemføres.
Eksempler på nuværende øvelser er: 1) Frysepunktssænkning 2)
Reologisk karakterisering af strukturerede materialer 3) Separation
med periodisk kolonne 4) Fremstilling af pulverkaffe 5)
Fremstilling af pektin 6) Fremstilling af øl urt 7) Fremstilling af
rent vand 8) Fremstilling af kartoffelprotein 9) Regulering af
distillationskolonne.
Bemærkninger:
Kurset er et fælles kursus fra Institut for Kemiteknik (Lyngy/Risø)
og FOOD-DTU. I kurset skal hvert hold gennemføre 3 øvelser á 5
dages varighed inklusive rapportudarbejdelse. Øvelserne gennemføres
på ovenstående institutter.
Den sidste dag skal hvert hold fremlægge en af deres rapporter som
skal evalueres af de øvrige hold.