2013/2014

28231 Videregående øvelser i kemisk og biokemisk procesteknik

Engelsk titel:

Laboratory in Chemical and Biochemical Engineering

Sprog:

Point( ECTS )

5

Kursustype:

Kandidat
Kurset udbydes under åben uddannelse
 

Skemaplacering:

Juni

Undervisningens placering:

Campus Lyngby
Visse øvelser foregår på Campus Risø

Undervisningsform:

3-ugers periode med eksperimenter og beregninger i 2- eller 3-mandshold.

Kursets varighed:

3-uger

Eksamensplacering:

Særlig dag, Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Obligatoriske forudsætninger:

Anbefalede forudsætninger:

,

Deltagerbegrænsning:

Maksimum: 30

Overordnede kursusmål:

At udvide deltagerens forståelse for løsning af teknisk kemiske og biokemiske problemstillinger gennem delvis selvtilrettelagte øvelser og beregninger. Kurset er et velegnet indgangskursus til videre studier indenfor kemiteknisk og bioteknologisk procesteknik.

Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Gennemføre udvalgte øvelser i halvteknisk målestok, (herunder dokumentere forståelse for hvordan man opfører sig i laboratoriet, samt planlægger og gennemfører eksperimenter)
  • Fortolke og vurdere måleserier
  • Foretage tekniske beregninger på grundlag af de gennemførte øvelser.
  • Sammenligne eksperimentelle resultater med teoretiske beregninger.
  • Udvise ansvarlig adfærd i laboratoriet.
  • Beskrive de gennemførte øvelser i udførlige og overskuelige rapporter.
  • Præsentere de udførte øvelsers formål, opnåede resultater og teoretiske beregninger i en power point præsentation for medstuderende og vejledere.
  • Give relevant kritik af medstuderendes tilsvarende præsentationer.

Kursusindhold:

Kurset indeholder forskellige øvelser, hvoraf typisk 3 gennemføres. Eksempler på nuværende øvelser er: 1) Frysepunktssænkning 2) Reologisk karakterisering af strukturerede materialer 3) Separation med periodisk kolonne 4) Fremstilling af pulverkaffe 5) Fremstilling af pektin 6) Fremstilling af øl urt 7) Fremstilling af rent vand 8) Fremstilling af kartoffelprotein 9) Regulering af distillationskolonne.

Bemærkninger:

Kurset er et fælles kursus fra Institut for Kemiteknik (Lyngy/Risø) og FOOD-DTU. I kurset skal hvert hold gennemføre 3 øvelser á 5 dages varighed inklusive rapportudarbejdelse. Øvelserne gennemføres på ovenstående institutter.
Den sidste dag skal hvert hold fremlægge en af deres rapporter som skal evalueres af de øvrige hold.

Kursusansvarlig:

Jens Abildskov , Bygning 227, rum 226, Tlf. (+45) 4525 2905 , ja@kt.dtu.dk

Institut:

28 Institut for Kemiteknik

Tilmelding:

I CampusNet
Sidst opdateret: 15. august, 2013