2013/2014

27035 Øvelser i fermenteringsteknologi

Engelsk titel:

Practical excercises in Fermentation Technology

Sprog:

Point( ECTS )

5

Kursustype:

Bachelor
Kurset udbydes under åben uddannelse
 

Skemaplacering:

Juni

Undervisningens placering:

Campus Lyngby

Undervisningsform:

Forelæsninger, gruppeopgaver og obligatoriske
laboratorieøvelser

Kursets varighed:

3-uger

Eksamensplacering:

Særlig dag, i juni

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Tidligere kursus:

27032

Pointspærring:

Anbefalede forudsætninger:

,

Deltagerbegrænsning:

Maksimum: 60

Overordnede kursusmål:

At give de studerende praktisk erfaring med eksperimentelt bioteknologisk arbejde indenfor mikrobiologi og fermenteringsteknologi. Dette opnås ved at lade de studerende udføre forskellige typer af fermenteringer og korrelerer de opnåede datasæt med forskningsresultater fra litteraturen.

Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Evaluere kvantitativ fysiologi i batch, chemostat og fed-batch forsøg in silico.
  • Opformere mikrobielle stammer og udføre aseptisk arbejde på tværs af skala i et laboratorium.
  • Udføre laboratorieskala gæringer og evaluere resultaterne af disse.
  • Opnå praktisk erfaring med opsætning af bioreaktorer med tilhørende måleinstrumenter
  • Benytte online og off-line målinger til at monitorere og regulere gæringer.
  • Koble teorien om udbyttekoefficienter med det praktiske forsøg, og opnå erfaring med at opstille og regne på kulstofbalancer.
  • Mundtligt og skriftligt fremlægge de essentielle resultater og konklusioner fra udførte gæringer.
  • Udarbejde en teknisk rapport, som evaluerer information fra videnskabelig litteratur kombineret med bearbejdelse af egne data.

Kursusindhold:

Momenter der indgår: Sterilteknik, opbevaring af mikroorganismer, podning og opformering. Opsætning og klargøring af fermentorer. Vækstforsøg i fermentorer (fermenteringer). Vækstkarakteristika og massebalancer ud fra eksperimentelle data. Teoretisk øvelse, hvor der arbejdes med design og optimering af de forskellige typer af fermenteringsprocesser (batch, kemostat og fed-batch).

Laboratorieøvelserne i 3-ugersperioden forløber hovedsageligt på engelsk og de mundtlige fremlæggelser kan derfor komme til at foregå på engelsk.

Bemærkninger:

Obligatoriske labøvelser, der evalueres med godkendt/ikke godkendt ud fra rapporter eller mundtlig fremlæggelse. Aktiv deltagelse i samt godkendelse af labøvelserne er en forudsætning for beståelse af kurset.

Mulighed for GRØN DYST deltagelse:

Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk

Kursusansvarlig:

Jette Thykær , Bygning 223, rum 234, Tlf. (+45) 4525 2684 , jt@bio.dtu.dk

Institut:

27 Institut for Systembiologi

Tilmelding:

I CampusNet
Sidst opdateret: 29. april, 2014