2012/2013

34357 Videregående telekommunikation

Engelsk titel: 


Advanced Telecommunications

Sprog:


Point (ECTS )


10

Kursustype:   

Civil- Videregående Kursus
Kurset udbydes under åben uddannelse


Skemaplacering:

E4

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, opgaver, gruppearbejde og laboratorieøvelser

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren 

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Tidligere kursus:

34356

Faglige forudsætninger:

Ønskelige forudsætninger:


Overordnede kursusmål:

At gøre den studerende i stand til at analysere og designe næste generations telekommunikations netværk og netværks tjenester i såvel trådløse som kablede netværk med hensyn til valg af koncept, arkitektur og protokoller.


Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Beskrive mekanismer og interaktioner anvendt i multimedie transmission over IP og analysere kravene til specielle applikationer hvad angår skalerbarhed og andet
  • Anvende det lærte til at designe arkitekturer til streamingbaserede tjenester.
  • Beskrive karakteristika for vigtige VoIP signalprotokoller/arkitekturer (SIP vs H323) og analysere deres opførsel baseret på eksperimenter og trafikanalyser.
  • Drage slutninger om ligheder og forskelle for grundlæggende SIP- baserede og komplekse arkitekturer, f.eks. UMTSs Internt Multimedie Subsystem (IMS).
  • Beskrive kravene for samdrift af konventionelle telefoni (PSTN/SS7) strukturer med VoIP baserede for talebaserede tjenester så vel som supplerende tjenester (f.eks. IN).
  • Anvende de forudgående færdigheder til analyse af tjenestekrav og design af passende arkitekturer, der muliggør oprettelse af telefontjenester i hybride og/eller konvergerede telefoninetværk.

Kursusindhold:

Kurset omhandler nyere telekommunikations tjenester og netværks arkitekturer med et udelukkende teknisk fokus uden at behandle forretningsmæssige eller regulatoriske aspekter. Der sættes først fokus på nuværende IP baserede telekommunikations tjenester såsom multimedie streaming, voice over IP, IP telefoni and Internet Multimedia Subsystem (IMS) til UMTS. Derefter fortsættes med protokoller og arkitekturer til hybride og konvergente tale-baserede tjenester og næste generations netværk (NGN). Slutteligt behandles platforme og arkitekturer til udvikling og udbud af tjenster i et konvergeret, IP baseret netværk.

Kurset har ry for at være meget krævende. Det skyldes kravet om afleverering af rapporter i løbet af semestret. De fleste rapporter er baseret på praktiske erfaringer, så hvis den studerende før har arbejdet med trafik/pakke-anlyserings værktøjer (eks. Ethereal), er bekendt med computere generelt og har erfaring med programmering, vil arbejdsbelastningen reduceres.


Bemærkninger:

I løbet af den første uge vil der blive dannet arbejdsgrupper, hvorfor studerende, som ikke er mødt vil blive betragtet som afmeldte.

Dette kursus er egnet som Ph.D. kursus.


Mulighed for GRØN DYST deltagelse:

Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk/kursustilmelding.aspx


Kursusansvarlig:

José Soler, 343, 132, (+45) 4525 3808, joss@fotonik.dtu.dk  

Institut:

34 Institut for Fotonik

Tilmelding:

I CampusNet

Nøgleord:

multimedier, streaming, VoIP, IMS, IN, IP Telefoni, UMTS, konvergens
Sidst opdateret: 28. april, 2012