Målet med dette kursus er at give den studerende en introduktion til oprensningsprocesser af biologiske produkter med relevans for den farmaceutiske og tekniske industri samt for levnedsmiddelindustrien.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Opstille enhedsoperationer i en passende sekvens for oprensning af en given type af biologiske produkter
Anskueliggøre samspillet mellem fermenterings- og oprensningsprocesser.
Argumentere for behovet for bio-intensivering.
Forklare betydningen af en given produktrenhed i forhold til valget af processer i oprensningsdelen.
Summere videnskabelige resultater fra virkelige eksempler og bruge disse til at vælge optimale operationelle betingelser for en given enhedsoperation.
Analysere videnskabelige resultater fra virkelige eksempler og bruge disse til at vælge optimale operationelle betingelser for en given proces.
Beregne operationelle parameter for en given enhedsoperation i en oprensningsproces.
At anvende systematiske design metoder i forbindelse med oprensning
Forstå brugen af hybrid og integrations processer
Kursusindhold:
General introduktion til industrielle oprensningsprocesser. Gennemarbejdning af eksempler på industrielle oprensningsmetoder for forskellige typer af produkter. Gennemgang af principperne for procesdesign og udvikling af strategier for oprensningsprocesser. Betydningen af fermenteringsudvikling for oprensningsprocessering (fermentering versus oprensning). Seperationsprincipper og deres effektivitet. Produktfrigivelse, udskillelse, celledestruering, flokkuleringsprocesser, centrifugering, konventionel filtrering og membranfiltrering, fældningsprocesser, proceskromatografi og produktpolering. Case studies og fuldstændig procesudvikling.
Bemærkninger:
Bedømmelsesøvelserne skal laves i grupper af 2 personer og hver studerende må identificere sin del af arbejdet for at kunne opnå individuel karakterbedømmelse.