2012/2013

23902 Introduktion til fødevarer

Engelsk titel: 


Introduction to Food

Sprog:


Point (ECTS )


5

Kursustype:   

Diplomkursus


Skemaplacering:

E1B

 

Undervisningsform:

Introducerende forelæsning. Gruppe-baserede problemløsningsprojekter.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren 

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:


Deltagerbegrænsning:

Minimum  10, Maksimum:  
 

Overordnede kursusmål:

Formålet med kurset er, at gøre de studerende i stand til at tage kvalificeret stilling til ikke veldefinerede fødevareproblemstillinger efter problemidentifikation og problemanalyse. Analyse og identifikation skal baseres på et grundige litteraturstudier og kildekritik.


Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • foretage en problemidentifikation af ikke veldefinerede opgaver
  • foretage en problemanalyse af dårligt afgrænsede opgaver
  • gennemføre litteraturstudier
  • samarbejde effektivt i heterogene grupper
  • identificere og prioritere problemer af almen samfundsmæssig betydning
  • vurdere fødevarers betydning i Danmark
  • præsentere resultatet af en undersøgelse skriftligt
  • præsentere resultatet af en undersøgelse mundtligt

Kursusindhold:

Baseret på aktuelle fødevarerelaterede emner gennemføres i en indføring i problemafgrænsning, -analyse og -identifikation. Der gennemføres litteraturundersøgelser og problemernes samfundsmæssige betydning vurderes. Resultaterne præsenteres skriftligt og mundtligt, idet de studerende skal komme med kritik af andres analyser/forslag. Opgaverne løses i grupper på 3 - 5 studerende.
Eksempler på emner kan være: klimavenlig kost, funktionelle fødevarer, mærkning og anprisning af fødevarer, prøveudtagning og undersøgelse af fødevarer, GMO, udbrudsundersøgelse.


Bemærkninger:

Så vidt muligt indledes et forløb med introducerende forelæsninger evt. ved gæsteforelæsere.
Kurset er obligatorisk for diplomingeniør, fødevareanalyse


Kursusansvarlig:

Camilla  Hoppe, C, 132, (+45) 3588 7337, cahop@food.dtu.dk  

Institut:

23 Fødevareinstituttet

Tilmelding:

I CampusNet

Nøgleord:

fødevarer, fødevaresikkerhed, risikovurdering, problemidentifikation, problemanalyse
Sidst opdateret: 24. april, 2012