2012/2013

23231 Quantitative Microbiological Risk Assessment

Kurset udbydes sideløbende som ph.d. kursus
Ph.D. kursus i QMRA

Engelsk titel: 


Quantitative Microbiological Risk Assessment

Sprog:


Point (ECTS )


5

Kursustype:   

Civil- Videregående Kursus
Levnedsmiddel
Kurset udbydes under åben uddannelse


Skemaplacering:

Juni

 

Undervisningsform:

Cirka 50% forelæsninger (i starten mest envejs kommunikation. Derefter mere dialog baseret forelæsninger), 50% projekt arbejde. Projekt arbejdet vil være gruppebaseret undervisning.
De studerende vil arbejde udfra en case og gennemfører en risiko vurdering af denne.

Kursets varighed:

3-uger

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Obligatoriske forudsætninger:

Faglige forudsætninger:


Deltagerbegrænsning:

Minimum  8, Maksimum:  20
 

Overordnede kursusmål:

Målet med kurset er at give de studerende en multi-disciplinær tilgang til mikrobiologisk risikovurdering vedr. fødevaresikkerhed.
Formålet er at introducere de studerende til de forskellige elementer der indgår i risikoanalyse. De studerende vil få en dybdegående forståelse for en risikovurdering, hvilket gør dem i stand til at forstå brugen af risikovurdering ved risikohåndtering.


Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Beskrive betydningen af ordet "risiko" i sammenhæng med risikoanalyse
  • Identificere risicis i fødevareproduktionen
  • Give en oversigt over elementerne i risikoanalyse, risikovurdering, risikohåndtering og risikokommunikation
  • Give en oversigt over elementerne i en risikovurdering
  • Forbinde elementerne i en risikovurdering til hinanden
  • Konstruere en risikokæde
  • Beskrive forskellene mellem kvalitativ og kvantitativ risikovurdering
  • Beregne risikoen ved brug af en kvalitativ matematisk model
  • Beregne risikoen ved brug af en kvantitativmatematisk model
  • Fortolke og kritisere resultaterne fra en risikovurdering

Kursusindhold:

Kurset vil være baseret på at de studerende selve gennemfører en "risikoanalyse" på en udvalgt case. Ved det praktiske arbejdet vil de blive bekendt med forskellige elementer, der indgår i risikoanalyse. En stor del af kurset fokuseres på kvantitative estimering af risiko, hvor de studerende vil arbejde med software specifikke for risikovurdering. Kursusdeltagere bliver guidet til at fokusere på metodikken indenfor risikovurdering alt fra gennemførsel til fortolkning af resultater.


Bemærkninger:

kurset retter sig til både kandidat studerende, master og Ph.D. studerende fra DTU såvel som andre universiteter.


Mulighed for GRØN DYST deltagelse:

Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk/kursustilmelding.aspx


Kursusansvarlig:

Håkan Vigre, H, 115, (+45) 3588 7069, hvig@food.dtu.dk  

Institut:

23 Fødevareinstituttet

Deltagende institut:

23 Fødevareinstituttet

Tilmelding:

I CampusNet

Nøgleord:

mikrobiologisk fødevaresikkerhed, risiko vurdering, risiko analyse
Sidst opdateret: 25. april, 2012