Fuldtidsdeltagelse med forelæsninger og gruppearbejde/øvelser
Kursets varighed:
[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]
Evalueringsform:
Hjælpemidler:
Bedømmelsesform:
Deltagerbegrænsning:
Minimum 6, Maksimum: 16
Overordnede kursusmål:
Målet med kurset er at introducere deltagerne til praktiske anvendelser af biokemi, ernæring og bioteknologi indenfor lipid området gennem forelæsninger og laboratorieforsøg. Flg. områder vil blive dækket: modificering af lipider og lipid processering, lipid metabolisme, lipid oxidation og antioxidanter og forskellige lipidanalyse-metoder inkl. metoder til at analysere lipofile kontaminanter
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Udføre forsøg i et af de 4 temaer (1) lipid metabolisme, 2) lipid modifikation, 3) lipid applikationer og oxidation og 4) lipofile kontaminanter
Forstå øvelsesvejledningen og udføre forsøget i overensstemmelse hermed
Evaluere og fortolke eksperimentelle fund
Præsentere eksperimentelle resultater på en forståelig måde
Beskrive den enzymatiske proces til produktion af strukturerede lipider
Beskrive hvordan fedtsyrer inkorporeres i forskellige væv
Udvælge de kritiske metoder til analyse af lipider
Beskrive udfordringer relateret til anvendelse af omega-3 fedtsyrer i fødevarer og hvordan disse udfordringer kan overkommes
Beskrive analysen af lipofile kontamintanter
Forstå processen bag risikovurdering af novel fats