2011/2012

23832 Lipid biokemi, teknologi, applikationer og analyser

Engelsk titel: 


Lipid Biochemistry, Technology, Applications and Analysis

Sprog:


Point (ECTS )


4

Kursustype:   

Ph.D.- Life Science
Kurset udbydes under åben uddannelse


Skemaplacering:

Efterår
Ultimo oktober/primo november.
 

Undervisningsform:

Fuldtidsdeltagelse med forelæsninger og gruppearbejde/øvelser

Kursets varighed:

[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:


Deltagerbegrænsning:

Minimum  6, Maksimum:  16
 

Overordnede kursusmål:

Målet med kurset er at introducere deltagerne til praktiske anvendelser af biokemi, ernæring og bioteknologi indenfor lipid området gennem forelæsninger og laboratorieforsøg. Flg. områder vil blive dækket: modificering af lipider og lipid processering, lipid metabolisme, lipid oxidation og antioxidanter og forskellige lipidanalyse-metoder inkl. metoder til at analysere lipofile kontaminanter


Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Udføre forsøg i et af de 4 temaer (1) lipid metabolisme, 2) lipid modifikation, 3) lipid applikationer og oxidation og 4) lipofile kontaminanter
  • Forstå øvelsesvejledningen og udføre forsøget i overensstemmelse hermed
  • Evaluere og fortolke eksperimentelle fund
  • Præsentere eksperimentelle resultater på en forståelig måde
  • Beskrive den enzymatiske proces til produktion af strukturerede lipider
  • Beskrive hvordan fedtsyrer inkorporeres i forskellige væv
  • Udvælge de kritiske metoder til analyse af lipider
  • Beskrive udfordringer relateret til anvendelse af omega-3 fedtsyrer i fødevarer og hvordan disse udfordringer kan overkommes
  • Beskrive analysen af lipofile kontamintanter
  • Forstå processen bag risikovurdering af novel fats
  • Organisere samarbejde i en heterogen gruppe

Kursusindhold:

Se engelsk beskrivelse


Kursusansvarlig:

Charlotte Jacobsen, 221, 266, (+45) 4525 2559, chja@food.dtu.dk  
Lars Hellgren, 224, 020, (+45) 4525 2759, lih@bio.dtu.dk  
Lene Duedahl-Olesen, AB 4, (+45) 3588 7470, lduo@food.dtu.dk  

Institut:

23 Fødevareinstituttet

Deltagende institut:

27 Institut for Systembiologi

Ekstern samarbejdsinstitution:

Århus Universitet
Københavns Universitet

Tilmelding:

Hos læreren, 15. august 2010
Tilmelding sker pr. e-mail til Charlotte Jacobsen, DTU Fødevareinstituttet: cja@aqua.dtu.dk

Nøgleord:

Lipid biokemi, lipid teknologi, lipid oxidation, lipofile kontaminanter, lipid analyse
Sidst opdateret: 24. februar, 2012