2011/2012

23302 Fødevarekemi

Engelsk titel: 


Food Chemistry

Sprog:


Point (ECTS )


5

Kursustype:   

Civil- Videregående Kursus
Kurset udbydes under åben uddannelse


Skemaplacering:

F3A
Skemagruppe vurderes af studienævn
 

Undervisningsform:

forelæsninger og gruppe arbejde

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

F3A 

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:


Deltagerbegrænsning:

Minimum  8, Maksimum:  
 

Overordnede kursusmål:

De studerende sættes istand til at anvende viden om fødevarernes basis komponenter til vurdering af fødevarens kvalitet og ernæringsmæssige værdi. Dette inkluderer forarbejdning og konservering effekt på fødevarekomponenterne. Kurset introducerer de vigtigste fødevarebestanddele såsom fedt, proteiner og kulhydrater i forskellige fødevarematricer inklusiv deres kemiske og fysiske stabilitet. Påvirkningen ved forskellige produktions teknikker og deres effekt på de enkelte fødevaretyper (f.eks. kød, fisk, cerealier, frugt og grønt) vurderes.


Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Identificere fødevarekomponenter og klassificere dem
  • Beskriv forarbejdning og konserveringsteknikker og angiv fordele og ulemper for fødevarekvaliteten
  • Identificer ernæringsmæssige komponenter af fødevarer
  • Relater tilberedning og konservering til processer i fødevarer
  • Vurder negative kemiske og fysiske forandringer af fødevarer
  • Diskuter aspekter af fødevarekvalitet
  • Udarbejd en rapport omkring en udvalgt fødevare
  • Præsenter rapportens resultater mundtling

Kursusindhold:

se engelsk udgave


Mulighed for GRØN DYST deltagelse:

Kontakt underviseren for information om hvorvidt dette kursus giver den studerende mulighed for at lave eller forberede et projekt som kan deltage i DTUs studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø (GRØN DYST). Se mere på http://www.groendyst.dtu.dk/kursustilmelding.aspx


Kursusansvarlig:

Lene Duedahl-Olesen, AB 4, (+45) 3588 7470, lduo@food.dtu.dk  
Caroline P. Baron, 221, 250, (+45) 4525 4919, carba@food.dtu.dk  

Institut:

23 Fødevareinstituttet

Tilmelding:

I CampusNet

Nøgleord:

fødevarer, fedt, protein, kulhydrater, fødevarekvalitet, forarbejdning og ernæring
Sidst opdateret: 15. april, 2011