Særlig dag
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Evalueringsform:
Hjælpemidler:
Bedømmelsesform:
Obligatoriske forudsætninger:
Deltagerbegrænsning:
Maksimum: 16
Overordnede kursusmål:
At udvide deltagerens forståelse for løsning af teknisk kemiske og biokemiske problemstillinger gennem delvis selvtilrettelagte øvelser og beregninger. Kurset er et velegnet indgangskursus til videre studier indenfor kemiteknisk og bioteknologisk procesteknik.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Gennemføre udvalgte øvelser i halvteknisk målestok, (herunder dokumentere forståelse for hvordan man opfører sig i laboratoriet, samt planlægger og gennemfører eksperimenter)
Fortolke og vurdere måleserier på grundlag af en statistisk analyse
Foretage tekniske beregninger på grundlag af de gennemførte øvelser.
Sammenligne eksperimentelle resultater med teoretiske beregninger.
Inddrage usikkerhedsberegninger i de gennemførte øvelser.
Beskrive de gennemførte øvelser i udførlige og overskuelige rapporter.
Præsentere de udførte øvelsers formål, opnåede resultater og teoretiske beregninger i en power point præsentation for medstuderende og vejledere.
Give relevant kritik af medstuderendes tilsvarende præsentationer.
Kursusindhold:
Kurset indeholder for tiden følgende øvelser, hvoraf typisk 3 gennemføres: 1) Frysepunktssænkning 2) Ionbytning 3) Fødevareekstrudering 4) Reologisk karakterisering af strukturerede materialer 5) Separation med periodisk kolonne 6) Ultrafiltrering 7) Fremstilling af pulverkaffe 8) Fremstilling af pektin 9) Fremstilling af øl 10) Fremstilling af rent vand 11) Fremstilling af kartoffelprotein 12) Regulering af distillationskolonne.
Bemærkninger:
Kurset er et fælles kursus fra Institut for Kemiteknik og FOOD-DTU. I kurset skal hvert hold gennemføre 3 øvelser á 5 dages varighed inklusive rapportudarbejdelse. Øvelserne gennemføres på ovenstående institutter. Den sidste dag skal hvert hold fremlægge to af deres rapporter som skal evalueres af de øvrige hold.