Aftales med læreren
I perioden 22.-26. november 2010
Evalueringsform:
Hjælpemidler:
Bedømmelsesform:
Tidligere kursus:
Fish Muscle Physiology and Biochemistry 2002.2003.2004
Pointspærring:
Deltagerbegrænsning:
Minimum 4, Maksimum: 12
Overordnede kursusmål:
Det overordnede kursusmål er at give de studerende kendskab til "state of the art" laboratorieteknikker, som er velegnede til at analysere de naturlige forandringer, som foregår i fiskemuskelvæv efter slagtning: rigor mortis, vandbindingsevne, dannelse af frie fede syrer og proteinnedbrydning. Herunder også indflydelsen af disse forandringer på industrielle forarbejdningsmetoder og produktkvaliteten.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Udføre lav-felts nuklear magnetisk resonans (NMR)-målinger på muskelvæv.
Forklare principperne bag anvendelsen af NMR og multivariat (3-vejs) dataanalyse til bestemmelse af fordelingen af vand-populationer i muskelvæv.
Forklare sammenhænge mellem proteindenaturering og fordeling af vand-populationer i muskelvæv.
Anvende et komplekst sammensat enzymaktivitetassay.
Analysere sammenhængen mellem aktiviteten af endogene enzymer og akkumuleringen af uønskede stoffer i torskefisk.
Analysere de ernæringsmæssige og teknologiske problemstillinger ved enzymkatalyserede reaktioner i frossent fiskekød.
Anvende assay for flygtige sekundære oxidationsprodukter (volatiles) med gaskromatografi (GC-MS).
Beregne fedtsyreprofilen af fiskeprøver ud fra gaskromatografi (GC-FID) data.
Anvende SDS-PAGE og Westernblot til analyse for proteinoxidation.
Forklare principperne i 2-D gelelektroforese.
Vurdere mulighederne for at anvende 2-D gelelektroforese til løsning af problemstillinger vedrørende de naturlige forandringer i fiskekød efter slagtning.
Kursusindhold:
Kurset består af forelæsninger og laboratorieøvelser, hvor de studerende bliver undervist i laboratorieteknikker, som anvendes til at analysere post mortem forandringer i fiskemuskel: 2-D gelelektroforese, enzymaktivitetsmåling, NMR (nuklear magnetisk resonans) spektroskopi, DSC (differentiel skanning kalorimetri), og GC (gaskromatografi), SDS-PAGE og western blottting. Deltagerne skal før kursets start forberede sig ved gennemlæsning af udsendt kompendiemateriale.
Bemærkninger:
Kurset foregår på DTU Fødevareinstituttet, bygning 221, 2800 Kgs. Lyngby.
Deltagergebyr på 1.500 kr. For yderligere information henvises til den kursusansvarlige.