2010/2011
23301 Praktisk kemisk fødevaresikkerhed |
|
Engelsk titel:
| Practical Chemical Food Safety | Sprog:
| | Point
(ECTS )
| 5 | Kursustype:
| Civil- Videregående Kursus
|
| | |
| Skemaplacering:
| Juni
| Undervisningsform: | Forelæsninger, øvelser, gruppearbejde og præsentationer | Kursets varighed:
| 3-uger | Eksamensplacering:
| Særlig dag
ligger sidste dag i tre-ugersperioden | Evalueringsform:
| | Eksamens varighed:
| | Hjælpemidler:
| | Bedømmelsesform: | | Faglige forudsætninger: | |
| Overordnede kursusmål:
| Se den engelske beskrivelse |
| Læringsmål: | En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne: | - Forklare strategien i lovgivningen vedr kemiske fødevareforureninger
- Forstå hvordan kemisk fødevarekontrol planlægges og principperne for risikobaseret kontrol
- Diskutere hvilke kemiske forbindelser der udgør særlige problemer for fødevaresikkerheden
- Beskrive strategier til prøvetagning og prøveforberedelse
- Forklare de generelle principper og anvendelsesområder for de analytiske teknikker (LC, GC, MS)
- Forklare de krav der stilles til de analytiske metoder der bruges i kemisk fødevarekontrol, herunder til kvalitetsskring
- Diskutere analytiske datarapporter og deres brug i risikovurdering
- Lave en klar præsentation (rapport eller poster samt oralt) der demonstrere de ovennævnte læringsmål
- Fungere som opponent ved de øvrige studerendes fremlæggelser
| Kursusindhold:
| Se den engelske beskrivelse |
| Bemærkninger:
| Kurset afvikles første gang juni 2010 |
| Kursusansvarlig:
| , AB 4, (+45) 3588 7470,
, AB, 10, (+45) 3588 7459,
| Institut:
| 23 Fødevareinstituttet | Tilmelding:
| I CampusNet | Nøgleord: | fødevarekontrol, lovgivning, kemisk analyse, kromatografi, masse spektrometri, risikoanalyse |
|
|
|
Sidst opdateret:
10. juni, 2010 |