2010/2011

23301 Praktisk kemisk fødevaresikkerhed

Engelsk titel: 


Practical Chemical Food Safety

Sprog:


Point (ECTS )


5

Kursustype:   

Civil- Videregående Kursus


Skemaplacering:

Juni

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, øvelser, gruppearbejde og præsentationer

Kursets varighed:

3-uger

Eksamensplacering:

Særlig dag  ligger sidste dag i tre-ugersperioden

Evalueringsform:

Eksamens varighed:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:


Overordnede kursusmål:

Se den engelske beskrivelse


Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Forklare strategien i lovgivningen vedr kemiske fødevareforureninger
  • Forstå hvordan kemisk fødevarekontrol planlægges og principperne for risikobaseret kontrol
  • Diskutere hvilke kemiske forbindelser der udgør særlige problemer for fødevaresikkerheden
  • Beskrive strategier til prøvetagning og prøveforberedelse
  • Forklare de generelle principper og anvendelsesområder for de analytiske teknikker (LC, GC, MS)
  • Forklare de krav der stilles til de analytiske metoder der bruges i kemisk fødevarekontrol, herunder til kvalitetsskring
  • Diskutere analytiske datarapporter og deres brug i risikovurdering
  • Lave en klar præsentation (rapport eller poster samt oralt) der demonstrere de ovennævnte læringsmål
  • Fungere som opponent ved de øvrige studerendes fremlæggelser

Kursusindhold:

Se den engelske beskrivelse


Bemærkninger:

Kurset afvikles første gang juni 2010


Kursusansvarlig:

Lene Duedahl-Olesen, AB 4, (+45) 3588 7470, lduo@food.dtu.dk  
Jørn Smedsgaard, AB, 10, (+45) 3588 7459, smeds@food.dtu.dk  

Institut:

23 Fødevareinstituttet

Tilmelding:

I CampusNet

Nøgleord:

fødevarekontrol, lovgivning, kemisk analyse, kromatografi, masse spektrometri, risikoanalyse
Sidst opdateret: 10. juni, 2010