28919 Enzymteknologi indenfor Fødevarer og Bioressourcer
Engelsk titel:
Food and Bioresource Enzyme Technology
Sprog:
Point
(ECTS )
2
Kursustype:
Ph.D.- Kemi, Bioteknologi og Kemiteknik
Skemaplacering:
2 dage om efteråret hvert år
Undervisningsform:
Heldagsaktiviteter indbefattende forelæsninger, gruppeøvelser, kollokvier, postersession, og fremlæggelser
Kursets varighed:
[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]
Hjælpemidler:
Overordnede kursusmål:
At give deltagerne helt opdateret viden om nye muligheder indenfor anvendelser og studier af enzymatisk hydrolyse af lignocellulose-, hemicellulose, og pektin-baserede substrater i fødevare-, foder- og agroindustrielle processer, og i forbindelse med værdiforøgelse af bioressourcer. At udstyre deltagerne med viden om reaktionsmekanismer, effekter, og kinetik af enzymkatalyserede procestrin i produktion af biokemikalier og fødevareingredienser, herunder produktion af potentielt bioaktive og/eller sundhedsfremmende komponenter fra fornybare ressourcer. At introducere deltagerne til nye redskaber, teknikker og analytiske metoder i relation til enzymteknologi indenfor fødevare- og bioresource-teknologi
Kursusindhold:
Opdagelse af nye mikrobielle enzymer, produktion, rekombinant ekspression • Oprensning og karakterisering af native og rekombinante enzym proteiner • Bestemmelse af protein struktur og enzyme engineering • Enzymers aktionsmekanismer og kinetik på pektinholdige, hemicelluloseholdige og celluloseholdige substrater • Lignocelluloses og plantecellevæggens polysacchariders sammensætning og enzymatiske hydrolyseprodukter • Analyse af sammensætning og struktur af komplekse kulhydratsubstrater • Anvendt enzymteknologi i fødevare- og agroindustrielle processer
Kursusindholdet er forskningsfokuseret.
Bemærkninger:
Kurset udgør en del af PhD kursus-porteføljen i "The Nordforsk Network on Food and Bioresource Enzyme Technology".