2009/2010

28918 Anvendt Enzymkinetik og -Teknologi

Engelsk titel: 


Applied Enzyme Kinetics and Technology

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Ph.D.- Kemi, Bioteknologi og Kemiteknik


Skemaplacering:

Efterår
2 dage i efterårsperioden
 

Undervisningsform:

To dage med heldagsaktiviteter indbefattende forelæsninger, gruppeøvelser, kollokvier, postere, og fremlæggelser

Kursets varighed:

[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]

Eksamensplacering:

Særlig dag,   Særlig dag  Eksamen i slutningen af kursusperioden

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Tidligere kursus:

27817

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:


Deltagerbegrænsning:

Minimum  10, Maksimum:  30
 

Overordnede kursusmål:

Kurset har som overordnet mål at give deltagerne helt opdateret viden om nye muligheder indenfor anvendelser og studier af enzymatisk hydrolyse af lignocellulose-, hemicellulose, og pektin-baserede substrater i fødevare-, foder- og agroindustrielle processer, og i forbindelse med værdiforøgelse af bioressourcer. At introducere deltagerne til nye redskaber, teknikker og analytiske metoder i relation til enzymteknologi indenfor fødevare- og bioresource-teknologi.


Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Gengive sammensætningen af lignocellulose, hemicellulose og pektinbaserede substrater.
  • Beskrive metoder der bruges til at bestemme substraternes sammensætning.
  • Forklare forudsætninger og begrænsninger i enzymatiske processer brugt i fødevareindustrien.
  • Forklare forudsætninger og begrænsninger i enzymatiske processer brugt i agro-industrielle processer.
  • Beskrive analytiske metoder brugt i forbindelse med enzymatiske processer.
  • Beskrive kinetikken af enzymkatalyserede procestrin.
  • Give eksempler på produkter med potentielt bioaktive og/eller sundhedsfremmende komponenter og nye biokemikalier.
  • Gennemføre en præsentations af egne forskningsresultater på en poster eller ved foredrag.

Kursusindhold:

Kursusindholdet er forskningsfokuseret og beskæftiger sig med følgende emner: Opdagelse af nye mikrobielle enzymer, produktion, rekombinant ekspression. Oprensning og karakterisering af native og rekombinante enzym proteiner. Bestemmelse af protein struktur og enzyme engineering. Enzymers aktionsmekanismer og kinetik på pektinholdige, hemicelluloseholdige og celluloseholdige substrater.Lignocelluloses og plantecellevæggens polysacchariders sammensætning og enzymatiske hydrolyseprodukter. Analyse af sammensætning og struktur af komplekse kulhydratsubstrater. Anvendt enzymteknologi i fødevare- og agroindustrielle processer.


Bemærkninger:

Kurset udgør en del af PhD kursus-porteføljen i "The Nordforsk Network on Food and Bioresource Enzyme Technology".


Kursusansvarlig:

Anne S. Meyer, 227, 039/04, (+45) 4525 2909, am@kt.dtu.dk  

Institut:

28 Institut for Kemiteknik

Tilmelding:

På instituttet

Nøgleord:

plante biomasse, enzymteknologi, fødevareteknologi, funktionelle fødevareingredienser, analyser
Sidst opdateret: 1. februar, 2010