2009/2010

27413 Eksperimentel anvendt biodiversitet

Engelsk titel: 


Experimental Applied Biodiversity

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Civil- Videregående Kursus
Kurset udbydes under åben uddannelse


Skemaplacering:

F3B

 

Undervisningsform:

Laboratorieøvelser og projekt

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

F3B,   E3B 

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Tidligere kursus:

27550. 27407

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

,

Deltagerbegrænsning:

Maksimum:  25
 

Overordnede kursusmål:

At give de studerende en grundlæggende indføring i praktiske mikrobiologiske metoder, herunder relevante molekylære teknikker, til isolering, dyrkning, karakterisering og screening af mikroorganismer (bakterier og svampe). At introducere enkle molekylære metoder til diversitetsbestemmelse og til screening og gene-mining uden forudgående dyrkning af mikroorganismerne. Kurset er basalt og henvender sig til studerende uden større erfaring i dyrkning og håndtering af mikroorganismer.


Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Skelne mellem bakterier og svampe og udarbejde strategier for at isolere disse.
  • Isolere og rendyrke almindelige bakterier.
  • Isolere og rendyrke almindelige skimmelsvampe.
  • Bestemme de isolerede bakteriearter.
  • Identificere de isolerede svampe til slægts og artsniveau.
  • Kunne anvende viden fra svampe- og bakterielitteratur.
  • Søge i specifikke molekylære databaser.
  • Håndtere og aligne mindre gensekvenser.
  • Konstruere enkle evolutionære træer.
  • Kunne rapportere resultater i et mindre projekt som et artikelforslag.

Kursusindhold:

Kurset omfatter øvelser samt et projekt udført i 3-4 personers grupper. I øvelserne introduceres og indøves basal isolering af bakterier og skimmelsvampe. Sammenligninger af dyrkbare og totale celletal. Identifikation ved hjælp af fysiologiske og molekylære metoder. I projektet foretages selvstændigt arbejde i grupper med screening, isolation og identifikation af mikroorganismer fra naturlige og tekniske miljøer. Projektet kan også omfatte direkte identifikationsteknikker, diversitetsundersøgelser, selektive teknikker, sub-typning samt screening for antibakteriel aktivitet. Projektet vælges ud fra en række tilbudte emner.


Litteratur:

Noter


Kursusansvarlig:

Jens Christian Frisvad, 221, 204, (+45) 4525 2626, jcf@bio.dtu.dk  
Lone Gram, 221, 140, (+45) 4525 2586, gram@food.dtu.dk  

Institut:

27 Institut for Systembiologi

Deltagende institut:

23 Fødevareinstituttet

Tilmelding:

I CampusNet
Sidst opdateret: 7. december, 2009