I starten af kurset vil der være en række mere introducerende forelæsninger, og sideløbende med disse skal den studerende arbejde med to konkret problemområder i relation til de mere teoretiske forelæsninger. Der vil være løbende vejledning til de to opgaver, hvoraf den første skal være individuel.
Kursets formål er at give de studerende en bred forståelse af sporbarhedsbegrebet, og herunder evnen til at benytte begrebet i f.t. en konkret fødevareproduktion.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Analysere og forstå forsyningskæder i lyset af sporbarhedssystemer
Forstå de omfanget af de forskellige sporbarhedtyper
Analysere fordelene for de forskellige sporbarhedssystemer
Forstå hvorledes etiske forhold kan integreres i disse systemer
Kombinere den teoretiske viden med en konkret anvendelse
Relatere sporbarhedssystemer til andre til andre aktiviteter i virksomheden
Analysere implementeringen af systemerne i relation til organisatorisk forandring
Relatere de tekniske kundskaber med med samfundsvidenskabelige teorier
Kursusindhold:
Kurset vil arbejde med følgende områder: Forsyningskæder Sporbarhedssystemer Bæredygtig fødevareproduktion Regulering og "governing" Kommunikation Fødevarer og etik
Sporbarhed kan beskrives som evnen til at spore historien, anvendelsen eller placeriengen af en enhed ved hjælp af optagne identifikationer. Følgende forståelser af sporbarhed præsenteres: 1. Risiko håndtering og sikkerhed 2. Kontrol og verificering 3. Ledelsessystemer i forsyningskæder 4. Oprindelses- og kvalitets garanti 5. Information til og kommunikation med forbrugerne
Bemærkninger:
Kurset indgår i specialiseringen: Food Production, Innovation and Management som et at de Teknologiske specialiserings kurser.