2008/2009

42650 Sporbarhed og fødevarer

Engelsk titel: 


Traceability and foods

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Civil- Videregående Kursus
Levnedsmiddel


Skemaplacering:

F3A

 

Undervisningsform:

I starten af kurset vil der være en række mere introducerende forelæsninger, og sideløbende med disse skal den studerende arbejde med to konkret problemområder i relation til de mere teoretiske forelæsninger. Der vil være løbende vejledning til de to opgaver, hvoraf den første skal være individuel.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren 

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Obligatoriske forudsætninger:


Deltagerbegrænsning:

Minimum  5, Maksimum:  20
 

Overordnede kursusmål:

Kursets formål er at give de studerende en bred forståelse af sporbarhedsbegrebet, og herunder evnen til at benytte begrebet i f.t. en konkret fødevareproduktion.


Læringsmål:

En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
  • Analysere og forstå forsyningskæder i lyset af sporbarhedssystemer
  • Forstå de omfanget af de forskellige sporbarhedtyper
  • Analysere fordelene for de forskellige sporbarhedssystemer
  • Forstå hvorledes etiske forhold kan integreres i disse systemer
  • Kombinere den teoretiske viden med en konkret anvendelse
  • Relatere sporbarhedssystemer til andre til andre aktiviteter i virksomheden
  • Analysere implementeringen af systemerne i relation til organisatorisk forandring
  • Relatere de tekniske kundskaber med med samfundsvidenskabelige teorier

Kursusindhold:

Kurset vil arbejde med følgende områder:
Forsyningskæder
Sporbarhedssystemer
Bæredygtig fødevareproduktion
Regulering og "governing"
Kommunikation
Fødevarer og etik

Sporbarhed kan beskrives som evnen til at spore historien, anvendelsen eller placeriengen af en enhed ved hjælp af optagne identifikationer. Følgende forståelser af sporbarhed præsenteres:
1. Risiko håndtering og sikkerhed
2. Kontrol og verificering
3. Ledelsessystemer i forsyningskæder
4. Oprindelses- og kvalitets garanti
5. Information til og kommunikation med forbrugerne


Bemærkninger:

Kurset indgår i specialiseringen: Food Production, Innovation and Management som et at de Teknologiske specialiserings kurser.


Kursusansvarlig:

Thorkild Nielsen, 424, 230, (+45) 4525 6022, t.nielsen@man.dtu.dk  
Niels Heine Kristensen, nhk@plan.aau.dk  

Institut:

42 Institut for Planlægning, Innovation og Ledelse

Deltagende institut:

23 Fødevareinstituttet

Tilmelding:

I CampusNet

Nøgleord:

Sporbarhedssystemer, Fødevarer, Etik, kvalitetssystemer
Sidst opdateret: 7. januar, 2009