27814 FOOD sommerskole: FOOD - et spørgsmål om liv og død
Kurset udbydes ikke 2009 og nedlægges derefter.
Engelsk titel:
FOOD Summer School: FOOD - a matter of life and death
Sprog:
Point
(ECTS )
5
Kursustype:
Ph.D.- Kemi, Bioteknologi og Kemiteknik
Skemaplacering:
Kurset udbydes ikke i 2009 og nedlægges derefter. Varighed: 7 dage. Næste gang 20.8, 21.8 + 22.8., 8.9,9.9. + 10.9, 2.10.2008. Bemærk! Der vil være en betydelig arbejdsbelastning hjemme i perioderne mellem undervisning.
Undervisningsform:
Forelæsninger, præsentationer, diskussioner, workshops og konference ved de studerende og inviterede foredragsholdere.
Formålet med kurset er at medvirke til udvikling af fremtidige ledere inden for fødevareområdet. I kurset er der lagt vægt på forståelse af kvaliteter og værktøjer inden for projektstyring, ledelse, teambuilding, kommunikation (skriftlig og mundtlig), etablering af FOOD netværk og levnedsmidlers og videnskabens rolle i samfundet. Dette opnås gennem et varieret og meget interaktivt program, som inkluderer rollespil, præsentationer, diskussioner i grupper, workshops, konference og foredrag af førende danske og internationale eksperter inden for fødevareområdet.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Redegøre for projektstyring og delelementer heri.
Beskrive elementer i laboratorieledelse.
Beskrive præsentationstekniske principper herunder positive og negative formidlingsmæssige værktøjer.
Redegøre for academic writing herunder brug heraf ved udarbejdelse af abstracts og artikler.
Redegøre for krav til ansøgning om økonomiske midler til forskningsråd.
Redegøre for krav til patentansøgning.
Give eksempler på innovation i relation til Food-området.
Beskrive hvad der skal til for at kunne etablere et forskernetværk.
Kursusindhold:
Kurset giver et overblik over FOOD området og dermed basis for etablering af FOOD netværk. Kommunikationsredskaber som udarbejdelse og indsendelse af abstracts og manuskripter til videnskabelige tidsskrifter, mundtlige præsentationer, teambuilding og ledelse vil blive introduceret. Kursusprogrammet er meget komprimeret, og det er derfor ikke hensigtsmæssigt at udsætte gruppearbejdet til de sidste dage i kurset. Gruppearbejdet skal munde ud i en præsentation på 15 min og 5 min diskussion på kursets konference. Formålet med præsentationen er at kommunikere gruppens visioner med den givne opgave. Til præsentationen er det nødvendigt at anvende alle de færdigheder inden for ledelse, kommunikation og teambuilding, som du har lært under kurset. Ved konferencen vil deltagerne evaluere hinandens præsentationers vision og kvalitet. Vurderingen baseres på indholdet af gruppens præsentation, som også skal indeholde en kort beskrivelse af den proces, som gruppen har været igennem for at løse opgaven.
Bemærkninger:
Deltagere i kurset skal være indmeldt i forskerskolen FOOD.