Kursets overordnede mål er at give de studerende et kendskab til mikrobiotaen’s betydning for sundhed og sygdom samt at opnå et kendskab til forskellige metodikker for karakterisering af mikrobiotaen i mave-tarm kanalen Deltagerne vil desuden have opnået kendskab til den generelle opbygning af tarmen, immunforsvaret og interaktionerne mellem udvalgte porcine bakterielle patogener, probiotiske bakterier, mikrobiotaen og værten.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Gennemføre en T-RFLP analyse inklusiv en basal analyse af resultaterne.
Gennemføre in situ hybridisering inklusiv forståelse for billedanalyse.
Gennemføre en kvantitativ real-time PCR analyse.
Have opnået basal kendskab til histopatologi og immunsystemet.
Have opnået basal kendskab til mikroarray.
Kursusindhold:
Kurset er fokuseret på teknikker til karakterisering af mikrobiotaen i mave-tarmkanalen med fokus på grisen. Teknikkerne inkluderer T-RFLP, histologiske farvemetoder, fluorescens in situ hybridisering og real-time PCR. Kurset vil være praktisk med øvelser suppleret med forelæsninger indenfor histopatologi, immunologi, mikrobiologi og molekylærbiologi.
Bemærkninger:
Kursusgebyr DKK 5.000 for deltagere fra academia DKK 10.000 for deltagere fra industrien Ph.D. studerende fra dansk undervisningsinstitutioner kan deltage gratis. Gebyret dækker ikke ophold eller fortæring.