Aftales med læreren
i perioden 19-23 november 2007
Evalueringsform:
Hjælpemidler:
Bedømmelsesform:
Tidligere kursus:
Fish Muscle Physiology and Biochemistry 2002.2003.2004
Deltagerbegrænsning:
Minimum 4, Maksimum: 12
Overordnede kursusmål:
Det overordnede kursusmål er at give de studerende kendskab til "state of the art" laboratorieteknikker, som er velegnede til at analysere de naturlige forandringer, som foregår i fiskemuskelvæv efter slagtning: rigor mortis, vandbindingsevne, dannelse af frie fede syrer og proteinnedbrydning. Herunder også indflydelsen af disse forandringer på industrielle metoder og produktkvaliteten af fisk og skaldyr.
Læringsmål:
En studerende, der fuldt ud har opfyldt kursets mål, vil kunne:
Udføre nuklear magnetisk resonans (NMR)-målinger på muskelvæv.
Forklare principperne bag anvendelsen af NMR og multivariat (3-vejs) dataanalyse til bestemmelse af fordelingen af vand-populationer i muskelvæv.
Forklare sammenhænge mellem proteindenaturering og fordeling af vand-populationer i muskelvæv.
Anvende et komplekst sammensat enzymaktivitetassay.
Analysere sammenhængen mellem aktiviteten af endogene enzymer og akkumuleringen af uønskede stoffer i torskefisk.
Analysere de ernæringsmæssige og teknologiske problemstillinger ved enzymkatalyserede reaktioner i frossent fiskekød.
Anvende assay for primære (peroxider) og sekundære oxidationsprodukter (volatiles).
Beregne fedtsyre indhold i fiskeprøver ud fra gaskromatografi-massespektrometri (GC-MS) data.
Anvende Westernblot til analyse for proteinoxidation.
Forklare principperne i 2-D gel elektroforese.
Vurdere mulighederne for at anvende 2-D gelelektroforese til løsning af problemstillinger vedrørende de naturlige forandringer i fiskekød efter slagtning.
Kursusindhold:
Kurset består af en 5 dages workshop med laboratorieøvelser, hvor de studerende bliver undervist i laboratorieteknikker, som anvendes til at analysere post mortem forandringer i fiskemuskel: 2-D gel elektroforese, enzym aktivitetsmåling, NMR (nuklear magnetisk resonans) spektroskopi, DSC (differentiel skanning kalorimetri), og GC-MS (gaskromatografi, massespektrometri).
Bemærkninger:
Workshoppen foregår på Danmarks Fiskeriundersøgelser, Afd. For Fiskeindustriel Forskning, DTU, bygning 221, 2800 Kgs. Lyngby.
Deltagergebyr på 1.500 kr. For yderligere information henvises til de kursusansvarlige.