2006/2007

42215 Geometrisk metrologi og maskintest

Engelsk titel: 


Geometrical Metrology and Machine Testing

Sprog:


Point (ECTS )

  10

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende- Videregående Kursus
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

F5

 

Undervisningsform:

Kurset strækker sig over 13 hele dage. Hver om ét enkelt emne, som belyses på baggrund af: Forelæsninger, laboratoriedemonstrationer, diskussioner om industrielle problemstillinger, laboratorieøvelser, eksperimentelle undersøgelser og fremlæggelser.

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Tidligere kursus:

80215

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

,
                                          

Deltagerbegrænsning:

Maksimum:  32
 

Overordnede kursusmål:

Kurset giver en introduktion til geometrisk metrologi og maskintest med udgangspunkt i industriel produktion. Kursets mål er at sætte deltagerne i stand til at forstå og kunne arbejde med industrielle problemer, funktionelle sammenhænge, identifikation af måleproblemer, teori, normer og standarder, valg af måleudstyr og -procedurer, planlægning og gennemførelse af målinger, etablering af sporbarhed, dataanalyse, usikkerhedsbudgetter, datapræsentation, rapportering, mundtlig præsentation og diskussion.


Kursusindhold:

Følgende kursusprogram skitserer kursusindholdet: 1) Simple måleudstyr, 2) Måleusikkerhed og sporbarhed, 3) Geometriske Produkt Specifikationer, 4) Overflademetrologi (måling og kvantificering af ruhed, bølgethed og overfladedefekter), 5) Overflademetrologi (verifikation og sporbarhed), 6) Overflademetrologi (variabilitet og funktionalitet), 7) Koordinatmetrologi (målinger på koordinatmålemaskiner), 8) Koordinatmetrologi (kalibrering og verifikation af koordinatmålemaskiner), 9) Koordinatmetrologi (digitalisering og Reverse Engineering), 10) Måling af rundhed og cylindricitet, 11) Optiske måleteknikker, 12) Maskintest (test af værktøjsmaskiner), 13) Maskintest (test af målemaskiner).


Kursusansvarlig:

Leonardo De Chiffre, 425, 206, (+45) 4525 4760, ldc@ipl.dtu.dk  

Institut:

42 Institut for Produktion og Ledelse

Kursushjemmeside:

http://www.ipl.dtu.dk

Nøgleord:

Måleteknik, kalibrering, kvalitetssikring, maskintest
Sidst opdateret: 8. juni, 2006