2006/2007

33432 Microarray teknologi og applikationer

Engelsk titel: 


Microarray technology and Applications

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende- Videregående Kursus
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

Juni

 

Undervisningsform:

Forelæsning og laboratorieøvelser.

Kursets varighed:

3-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren 

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:

                                          

Deltagerbegrænsning:

Minimum  6, Maksimum:  12
 

Overordnede kursusmål:

At lære teknologien bag DNA og protein mikroarrays og hvorledes disse bruges som et kraftigt forskningsredskab til analyse af genekspression, genetik og protein analyse. Forstå hvordan mikroarrays bruges til at finde årsager til sygdomme og diagnostiske markører.

At ubesværet være i stand til at ”læse” forskellige slags mikroarray data (gen ekspression, SNP, protein mikroarray, komparativ genom hybridiseringer etc.) så vel som at være i stand til at udføre grundlæggende data analyse. Være i stand til at udføre en SNP analyse ved brug af mikroarray inklusiv probe design, fabrikation, target præparation, hybridisering, detektion og analyse. Sidst men ikke mindst være i stand til at sammenligne og evaluere forskellige mikroarray teknologier og være i stand til at træffe strategiske beslutninger for det eksperimentelle design


Kursusindhold:

Mikroarray teknologien har revolutioneret biomedicin i de sidste fem år. Siden sin begyndelse for knap 10 år siden har mikroarray platformen udviklet sig til et kraftigt forsknings redskab for high througput molekylær analyse af genomet, transkriptomet og proteomet. På disse forsknings redskaber er tusinder af specifikke prober organiseret i arrays med hvilke en kompleks prøve som et celle lysat kan reagere med og give et samlet billede af cellens fysiomolekylære status. Forståelse af hvorledes probe design, fabrikation, target preparation, hybridisering, detektion strategier samt data evaluering spiller sammen er essentiel for at forstå mikroarray konceptet og vil være en central del af kurset. Denne teknologiorienterede del vil danne basis for forståelsen af applikationerne som gen ekspressions analyse, SNP/mutation diagnostik, protein array, antistof array, komparativ genom hybridisering (CGH), high throughput gen overførsel (transfektion) ved mikroarrays, global promotor analyse ved brug af CHiP på chip assay og dobbelt strenget DNA mikroarrays med flere.
Kurset vil have en lektions serie på tre laboratorie øvelser inklusiv genotypning, gen ekspression analyse og protein analyse ved brug af mikroarrays.


Kursusansvarlig:

Hans Martin Dufva, 344, 222, (+45) 4525 6324, mdu@mic.dtu.dk  

Institut:

33 Institut for Mikro- og Nanoteknologi

Tilmelding:

I CampusNet

Nøgleord:

Microarray, DNA, Protein, Gen
Sidst opdateret: 9. november, 2006