Kursusdeltagerne skal efter kurset kunne: a) Beskrive de overordnede principper for BioPAT b) Beskrive principperne for risikoanalyse indenfor PAT konceptet c) Give eksempler på fermenteringsprocesser og kunne beskrive et typisk fermenteringsforløb i udvalgte case stories d) Beskrive de overordnede principper for kemometrisk databehandling med fokus på Principal Component Analysis (PCA), Partial Least Squares (PLS) and (Multivariat) Statististisk Proces Kontrol (MSPC) i relation til PAT e) Beskrive forskellige prøvetagningsprincipper for on-line og at-line analyser f) Forklare principperne bag NIR, multibølgelængde-fluorescens, elektronisk næse, biosensorer og massespektroskopi samt kunne redegøre for hvilke grupper af komponenter disse målemetoder kan forventes monitorere g) Applicere simpel forsøgsdesign baseret på PAT relaterede problemstillinger
Kursusindhold:
Introduktion til Process Analytical Technology og dets principper fra et akademisk/teoretisk og industrielt/anvendt perspektiv anvendt indenfor det bioteknologiske område. Emnerne der diskuteres vil omfatte risikoanalyse, introduktion til fermenteringsprocesser, fermenterinsfysiologi og bioreaktorer, forsøgsdesign, kemometrisk/multivariate dataanalyse af procesmålinger og signaler. Målemetoder, herunder NIR, multibølgelængde-fluorescens, elektronisk næse, biosensorer og massespektroskopi. Som gennemgående tema vil der blive behandlet og arbejdet selvstændigt med to cases fra forskellige perspektiver. Emnerne vil illustreres ved et industrielt studiebesøg og med demonstrationer. Inviterede gæsteforelæsere fra akademiske institutioner og industrien deltager i kurset for at belyse yderligere emner og relevante cases.
Spectroskopi og kemometrigruppen, Kvalitet og Teknologi, Institut for Fødevarevidenskab, KVL. Kontaktperson på KVL er Frans van den Berg, (-45) 3528 3545, fb@kvl.dk.
Tilmelding:
Hos læreren Lisbeth Olsson, lo@biocentrum.dtu.dk
Sidst opdateret:
16. januar, 2007
Kopier links for linkning til denne kursusbeskrivelse
Denne version:
Nyeste version:
Denne version vil altid linke til denne version af kursusbeskrivelsen.
Nyeste version vil linke til den nyeste version af kursusbeskrivelsen.