2006/2007

27817  Enzymteknologi indenfor Fødevarer og Bioressourcer

PhD kursus (intensivt, kondenseret), 2 dage i september hvert år

Engelsk titel: 


Food and Bioresource Enzyme Technology

Sprog:


Point (ECTS )

  2

Kursustype:   

 
Kursus for Ph.d.-studerende- Kemi og Bioteknologi


Skemaplacering:

Efterår

2 dage i september hvert år


 

Undervisningsform:

Heldagsaktiviteter indbefattende forelæsninger, gruppeøvelser, kollokvier, postere, og fremlæggelser

Kursets varighed:

[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

                                          

Overordnede kursusmål:

At give deltagerne helt opdateret viden om nye muligheder indenfor anvendelser og studier af enzymatisk hydrolyse af lignocellulose-, hemicellulose, og pektin-baserede substrater i fødevare-, foder- og agroindustrielle processer, og i forbindelse med værdiforøgelse af bioressourcer. At udstyre deltagerne med viden om reaktionsmekanismer, effekter, og kinetik af enzymkatalyserede procestrin i produktion af biokemikalier og fødevareingredienser, herunder produktion af potentielt bioaktive og/eller sundhedsfremmende komponenter fra fornybare ressourcer. At introducere deltagerne til nye redskaber, teknikker og analytiske metoder i relation til enzymteknologi indenfor fødevare- og bioresource-teknologi.


Kursusindhold:

• Opdagelse af nye mikrobielle enzymer, produktion, rekombinant ekspression
• Oprensning og karakterisering af native og rekombinante enzym proteiner
• Bestemmelse af protein struktur og enzyme engineering
• Enzymers aktionsmekanismer og kinetik på pektinholdige, hemicelluloseholdige og celluloseholdige substrater
• Lignocelluloses og plantecellevæggens polysacchariders sammensætning og enzymatiske hydrolyseprodukter
• Analyse af sammensætning og struktur af komplekse kulhydratsubstrater
• Anvendt enzymteknologi i fødevare- og agroindustrielle processer

Kursusindholdet er forskningsfokuseret.


Bemærkninger:

Kurset udgør en del af PhD kursus-porteføljen i "The Nordforsk Network on Food and Bioresource Enzyme Technology".


Kursusansvarlig:

Anne Boye Strunge Meyer, 227, 256, (+45) 4525 2909, am@kt.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Tilmelding:

Hos læreren

Nøgleord:

enzym teknologi, enzym mekanismer, bioressourcer, nye fødevare- og agroindustrielle processer
Sidst opdateret: 28. april, 2006