2006/2007

27814 FOOD sommerskole: FOOD - et spørgsmål om liv og død

Engelsk titel: 


FOOD Summer School: FOOD - a matter of life and death

Sprog:


Point (ECTS )

  3

Kursustype:   

 
Kursus for Ph.d.-studerende- Kemi og Bioteknologi


Skemaplacering:


Varighed: 1 uge. Næste gang 24.8 + 25.8., 18.9, 19.9. + 20.9, 6.10.2006


 

Undervisningsform:

Forelæsninger, præsentationer, diskussioner, workshops og konference ved de studerende og inviterede foredragsholdere.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Særlig dag  6. oktober 2006

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

                                          

Deltagerbegrænsning:

Minimum  10, Maksimum:  25
 

Overordnede kursusmål:

Formålet med kurset er at medvirke til udvikling af fremtidige ledere inden for fødevareområdet. I kurset er der lagt vægt på forståelse af kvaliteter og værktøjer inden for projektstyring, ledelse, teambuilding, kommunikation (skriftlig og mundtlig), etablering af FOOD netværk og levnedsmidlers og videnskabens rolle i samfundet. Dette opnås gennem et varieret og meget interaktivt program, som inkluderer rollespil, præsentationer, diskussioner i grupper, workshops, konference og foredrag af førende danske og internationale eksperter inden for fødevareområdet.


Kursusindhold:

Kurset giver et overblik over FOOD området og dermed basis for etablering af FOOD netværk. Kommunikationsredskaber som udarbejdelse og indsendelse af abstracts og manuskripter til videnskabelige tidsskrifter, mundtlige præsentationer, teambuilding og ledelse vil blive introduceret. Kursusprogrammet er meget komprimeret, og det er derfor ikke hensigtsmæssigt at udsætte gruppearbejdet til de sidste dage i kurset. Gruppearbejdet skal munde ud i en præsentation på 15 min og 5 min diskussion på kursets konference. Formålet med præsentationen er at kommunikere gruppens visioner med den givne opgave. Til præsentationen er det nødvendigt at anvende alle de færdigheder inden for ledelse, kommunikation og teambuilding, som du har lært under kurset. Ved konferencen vil deltagerne evaluere hinandens præsentationers vision og kvalitet. Vurderingen baseres på indholdet af gruppens præsentation, som også skal indeholde en kort beskrivelse af den proces, som gruppen har været igennem for at løse opgaven. Den bedste gruppe vil blive belønnet.


Bemærkninger:

Deltagere i kurset skal være indmeldt i forskerskolen FOOD.


Kursusansvarlig:

Susanne Jacobsen, 224, 208, (+45) 4525 2741, sja@bio.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Ekstern samarbejdsinstitution:

KVL

Tilmelding:

På instituttet
Levnedsmiddelcentret, Kirstine Dal, khd@kvl.dk

Nøgleord:

FOOD netværk, kommunikation, projektstyring, ledelse
Sidst opdateret: 28. april, 2006