2006/2007

27521 Hygiejnisk design af procesudstyr til fødevareproduktion

Engelsk titel: 


Hygienic design of processing equipment for the food industry

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende- Grundlæggende kursus
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

E1B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, seminarer, gruppeopgaver og øvelser

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren  Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Tidligere kursus:

27580

Pointspærring:

                                          

Deltagerbegrænsning:

Minimum  10, Maksimum:  30
 

Overordnede kursusmål:

At sætte deltagerne i stand til at opstille krav til, vurdere og designe udstyr til produktion af fødevarer og bioteknologiske produkter, der opfylder gældende standarder og retningslinier for opnåelse af et høj hygiejnisk stade.


Kursusindhold:

Hygiejnisk design af proces anlæg og del komponenter til sikring af høj produkt kvalitet, optimal up-time og levetid af procesanlægget.
Konkrete cases fra virksomheder vil blive brugt som udgangspunkt for en mere dybdegående forståelse af, hvordan designet påvirker hygiejnen i produktionsanlæg.
Konkret vil der blive arbejdet med gældende normer og retningslinier for udformning af procesudstyr og hensigtsmæssigt materialevalg, med henblik på god produktionshygiejne og optimale rengøringsforhold, modifikation af udstyr med uhensigtsmæssigt design, test af hygiejne, strømningssimulering i procesudstyr, karakterisering af materialeoverflader og levetid af konstruktionsmaterialer samt interaktionen mellem materialer og biologisk tilsmudsning (biofilm), herunder betydningen af design af gode rengøringsprocedurer.


Bemærkninger:

Kurset henvender sig til både maskin-, bioteknologi-, kemi- og levnedsmiddelingeniør studerende med en interesse for design af procesudstyr til fødevare, biotek- og pharmasektorerne. Kurset er et samarbejde mellem BioCentrum-DTU og Institut for Produktion og Ledelse.


Kursusansvarlig:

Bo Boye Busk Jensen, 227, 142, (+45) 4525 2772, bbb@bio.dtu.dk  
Lisbeth Rischel Hilbert, 204, 008, (+45) 4525 2193, lrh@ipl.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Deltagende institut:

42 Institut for Produktion og Ledelse

Nøgleord:

konstruktion, levnedsmidler, materialer, hygiejne, rengøring
Sidst opdateret: 27. november, 2006