At sætte deltagerne i stand til at opstille krav til, vurdere og designe udstyr til produktion af fødevarer og bioteknologiske produkter, der opfylder gældende standarder og retningslinier for opnåelse af et høj hygiejnisk stade.
Kursusindhold:
Hygiejnisk design af proces anlæg og del komponenter til sikring af høj produkt kvalitet, optimal up-time og levetid af procesanlægget. Konkrete cases fra virksomheder vil blive brugt som udgangspunkt for en mere dybdegående forståelse af, hvordan designet påvirker hygiejnen i produktionsanlæg. Konkret vil der blive arbejdet med gældende normer og retningslinier for udformning af procesudstyr og hensigtsmæssigt materialevalg, med henblik på god produktionshygiejne og optimale rengøringsforhold, modifikation af udstyr med uhensigtsmæssigt design, test af hygiejne, strømningssimulering i procesudstyr, karakterisering af materialeoverflader og levetid af konstruktionsmaterialer samt interaktionen mellem materialer og biologisk tilsmudsning (biofilm), herunder betydningen af design af gode rengøringsprocedurer.
Bemærkninger:
Kurset henvender sig til både maskin-, bioteknologi-, kemi- og levnedsmiddelingeniør studerende med en interesse for design af procesudstyr til fødevare, biotek- og pharmasektorerne. Kurset er et samarbejde mellem BioCentrum-DTU og Institut for Produktion og Ledelse.