2005/2006

27810 Fysiske og biokemiske metoder til analyse af fisk som fødevare

Varighed: 21-25 november 2005

Engelsk titel: 


Physical and biochemical methods for analysis of fish as food

Sprog:


Point (ECTS )

  3

Kursustype:   

Kursus for Ph.d.-studerende- Kemi og Bioteknologi
 


Skemaplacering:


21-25 november 2005


 

Undervisningsform:

Workshop

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren  i perioden 21-25 november 2005

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Deltagerbegrænsning:

Minimum  4, Maksimum:  12
 

Overordnede kursusmål:

Kursets mål er at give kendskab til "state of the art" laboratorieteknikker, som er velegnede til at analysere post mortem forandringer i fiskemuskelvæv, såsom rigor mortis, vandbindingsevne, dannelse af frie fede syrer og proteinnedbrydning samt indflydelsen heraf på industrielle metoder og produktkvaliteten af sømad.


Kursusindhold:

Kurset består af en 5 dages workshop, hvor de studerende bliver undervist i laboratorieteknikker, som anvendes til at analysere post mortem forandringer i fiskemuskel: 2-D gel elektroforese, enzym aktivitetsmåling, NMR (nuklear magnetisk resonans) spektroskopi, DSC (differentiel skanning kalorimetri), og GC-MS (gaskromatografi, massespektrometri).


Bemærkninger:

Workshoppen foregår på Danmarks Fiskeriundersøgelser, Afd. For Fiskeindustriel Forskning, DTU, bygning 221, 2800 Lyngby. Kurset arrangeres i samarbejde med FishNet.dk.

Deltagergebyr på 1.500 kr. For yderligere information henvises til de kursusansvarlige.


Kursusansvarlig:

Flemming Jessen, (+45) 4525 4525, flj@difres.dk  
Michael Krogsgaard Nielsen, 227, 060, (+45) 4525 2592, mkn@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Ekstern samarbejdsinstitution:

Danmarks Fiskeriundersøgelser

Tilmelding:

Hos læreren

Nøgleord:

fisk, muskel, levnedsmiddel, seafood, biokemi
Sidst opdateret: 20. april, 2005