2005/2006

27732 Ernæring

Engelsk titel: 


Human Nutrition

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

E3A

 

Undervisningsform:

Forelæsninger

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

E3A,   F3A 

Evalueringsform:

Varighed eksamen:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At give den studerende basal viden indenfor human ernæring på et biokemisk og fysiologisk grundlag og at relatere ernæring til sundhed samt økonomiske og samfundsmæssige forhold.


Kursusindhold:

Fødens behandling og passage gennem mave-tarmkanalen. Omsætning af kulhydrater, proteiner og lipider, herunder essentielle næringsstoffer samt proteiners biologiske værdi. Organismens energiomsætning. Væske- og elektrolytstofskiftet. Mangelsygdomme, herunder specielt lidelser forårsaget af protein-, vitamin-, energi- og mineraldeficiens. Ernæringsbehov hos børn og svangre. Indførsel i sammenhængen mellem ernæring og hjerte-karsygdomme samt sukkersyge. Fødevareallergi. Ernæringsbetingede sygdomme i udviklingslande contra industrialiserede lande.


Bemærkninger:

Kurset er obligatorisk for studerende på levnedsmiddeluddannelsen. Det er en fordel, at følge 27311 Human Fysiologi senest samtidig.


Kursusansvarlig:

Hanne Frøkiær, 224, 230, (+45) 4525 2753, hf@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Kulhydrater, fedt, protein, vitaminer, mineraler, energiomsætning
Sidst opdateret: 20. april, 2005