2005/2006

27710 Fødevareproduktion

Engelsk titel: 


Food Production

Sprog:


Point (ECTS )

  10

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

F4A og F4B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, cases, øvelser og projekt(er). Eksempler på produktionslinier bruges som cases, tællende spottest (multiple choice). Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar)

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren  Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

,

Overordnede kursusmål:

Efter at have gennemført dette kursus skal de studerende være i stand til at: overskue en levnedsmiddelproduktion (flow-sheet, masse- og energibalancer, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). Kunne estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, vurdere aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer. De studerende skal sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (27711) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, dimensionering o. lign.).


Kursusindhold:

Overblik over fødevareprocesser, masse- og energibalancer, reologi (newtonske og ikke-newtonske), strømning af væsker, varmetransmission, aspekter af processers indflydelse på kvaliteten af fødevarer og forbehandling af råvarer.


Bemærkninger:

Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen.


Kursusansvarlig:

Alan Friis, 227, 162, (+45) 4525 2613, af@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

levnedsmiddel, fødevare, produktion, fabriksanlæg, reologi
Sidst opdateret: 7. juni, 2005