Forelæsninger, cases, øvelser og projekt(er). Eksempler på produktionslinier bruges som cases, tællende spottest (multiple choice). Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar)
Aftales med læreren
Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Evalueringsform:
Bedømmelsesform:
Pointspærring:
Faglige forudsætninger:
,
Overordnede kursusmål:
Efter at have gennemført dette kursus skal de studerende være i stand til at: overskue en levnedsmiddelproduktion (flow-sheet, masse- og energibalancer, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). Kunne estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, vurdere aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer. De studerende skal sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (27711) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, dimensionering o. lign.).
Kursusindhold:
Overblik over fødevareprocesser, masse- og energibalancer, reologi (newtonske og ikke-newtonske), strømning af væsker, varmetransmission, aspekter af processers indflydelse på kvaliteten af fødevarer og forbehandling af råvarer.
Bemærkninger:
Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen.