2005/2006

27709 Fødevareproduktion

Kurset følger KVL skemamodul B; blok 3

Engelsk titel: 


Food Production

Sprog:


Point (ECTS )

  7.5

Kursustype:   

Levnedsmiddel
 


Skemaplacering:

Forår

KVL skemamodul B; blok 3. Kursets varighed: 9 uger. Start 7.2.06


 

Undervisningsform:

Forelæsninger, cases, teoretiske øvelser og projekt. Eksempler på produktionslinier bruges som cases, tællende spottest. Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar).

Kursets varighed:

[Kurset følger ikke DTUs normale skemastruktur]

Eksamensplacering:

Særlig dag  7-4-2006

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

,

Overordnede kursusmål:

Efter at have gennemført dette kursus skal de studerende være i stand til at: overskue en levnedsmiddelproduktion (flow-sheet, masse- og energibalancer, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). Kunne estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, vurdere aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer. De studerende skal sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (27711) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, dimensionering o. lign.).


Kursusindhold:

Overblik over fødevareprocesser, masse- og energibalancer, reologi (newtonske og ikke-newtonske), strømning af væsker, varmetransmission, aspekter af processers indflydelse på kvaliteten af fødevarer og forbehandling af råvarer.


Bemærkninger:

Dette kursus er en speciel udgave for studerende på levnedsmiddeluddannelsen optaget sept. 2004. En del af overgangsordningen til ny studieplan/struktur, andre studerende henvises til 27710.


Kursusansvarlig:

Jørgen Risum, 227, 154, (+45) 4525 2962, jr@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Tilmelding:

I CampusNet

Nøgleord:

Levnedsmiddel, fødevare, produktion, fabriksanlæg, reologi
Sidst opdateret: 23. november, 2005