Forelæsninger, cases, teoretiske øvelser og projekt. Eksempler på produktionslinier bruges som cases, tællende spottest. Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar).
Efter at have gennemført dette kursus skal de studerende være i stand til at: overskue en levnedsmiddelproduktion (flow-sheet, masse- og energibalancer, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). Kunne estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, vurdere aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer. De studerende skal sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (27711) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, dimensionering o. lign.).
Kursusindhold:
Overblik over fødevareprocesser, masse- og energibalancer, reologi (newtonske og ikke-newtonske), strømning af væsker, varmetransmission, aspekter af processers indflydelse på kvaliteten af fødevarer og forbehandling af råvarer.
Bemærkninger:
Dette kursus er en speciel udgave for studerende på levnedsmiddeluddannelsen optaget sept. 2004. En del af overgangsordningen til ny studieplan/struktur, andre studerende henvises til 27710.