2004/2005

42911 Procesteknik

Engelsk titel: 


Process Technology

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Kursus for diplomingeniørstuderende- Maskin
 


Skemaplacering:

F4B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger og opgaveregning

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

F4B 

Evalueringsform:

Varighed eksamen:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Deltagerbegrænsning:

Minimum  5, Maksimum:  
 

Overordnede kursusmål:

At sætte deltagerne i stand til at anvende grundlæggende analysemetoder ved beregninger af termiske og mekaniske materialeprocesser. Kurset vil give en god grundlæggende forståelse for processernes termodynamik, fluidmekanik og kontinuumsmekanik og muliggøre bestemmelse af en række forhold, der er afgørende for valg af proces, procestrin, emnegeometri og -materiale og værktøjsudformning samt værktøjsmaskine. Eksempler på moderne produktionsmetoder af tons tunge emner til mikroemner vil blive vist.


Kursusindhold:

Grundlag for beregninger af termiske materialeprocesser: Anvendt varmelære herunder beregning af størkningstider, Chvorinovs modullov, strømning og afkøling af smelte i indløbssystem. Procesberegninger: fyldetider, strømningshastigheder, design af indløb og efterfødning, skud- og lukketryk og andre væsentlige procesdata.

Grundlag for beregning af de mekaniske materialeprocesser: Flydekriterier og flydelove, deformationshærdning. Analysemetoder i plastisk formgivning: Snitelementmetoden og grænselastmetoden. Eksemplificering af beregningsmetoder på processerne smedning, valsning, flydepresning, ekstrudering, stansning, dybtrækning og strækformgivning.


Kursusansvarlig:

Niels Bay, 425, 220, (+45) 4525 4764, nbay@ipl.dtu.dk  

Institut:

42 Institut for Produktion og Ledelse

Tilmelding:

I CampusNet
Sidst opdateret: 11. juni, 2004