At give et sådant kendskab til og forståelse for basale dele af bioteknologien med hovedvægt på fermenteringsteknologiske processer, at man er i stand til at deltage i drifts- og udviklingsarbejde inden for dette område.
Kursusindhold:
Fermenteringers mikrobielle støkiometri og deres metabolske forudsætninger. Stammeudvælgelse og -forbedring. Design af fermenteringsprocesser baseret på fermenteringskinetik. Formulering af tekniske substrater. Sterilisation. Fermentoropbygning, instrumentering og regulering. Styring af procesparametre f.eks. beluftning og omrøring. Eksemplificering ved udvalgte fermenteringsprodukter.
Bemærkninger:
Kurset indgår i den biotekniske gruppe af semivalgfrie kurser, som består af 27942 og 27961. I forårssemestret sammenkøres dele af undervisningen med kursus 27031. Kurset henvender sig primært til diplomingeniørstuderende, som har fortrinsret. I det omfang der er ledig kapacitet, kan civilingeniørstuderende optages på kurset Engelsk i efteråret, dansk i foråret.