2004/2005

27814 FOOD sommerskole: FOOD - et spørgsmål om liv og død

Engelsk titel: 


FOOD Summer School: FOOD - a matter of life and death

Sprog:


Point (ECTS )

  3

Kursustype:   

Kursus for Ph.d.-studerende- Kemi og Bioteknologi
 


Skemaplacering:


Varighed: 1 uge. Næste gang 1.-5. november, 2004.


 

Undervisningsform:

Forelæsninger, præsentationer, diskussioner, workshops og konference ved de studerende og inviterede foredragsholdere.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Særlig dag  5. november 2004

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Deltagerbegrænsning:

Minimum  10, Maksimum:  25
 

Overordnede kursusmål:

Formålet med kurset er at medvirke til udvikling af fremtidige ledere inden for fødevareområdet. I kurset er der lagt vægt på forståelse af kvaliteter og værktøjer inden for projektstyring, ledelse, teambuilding, kommunikation (skriftlig og mundtlig), etablering af FOOD netværk og levnedsmidlers og videnskabens rolle i samfundet. Dette opnås gennem et varieret og meget interaktivt program, som inkluderer rollespil, præsentationer, diskussioner i grupper, workshops, konference og foredrag af førende danske og internationale eksperter inden for fødevareområdet.


Kursusindhold:

Kurset giver et overblik over FOOD området og dermed basis for etablering af FOOD netværk. Kommunikationsredskaber som udarbejdelse og indsendelse af abstracts og manuskripter til videnskabelige tidsskrifter, mundtlige præsentationer, teambuilding og ledelse vil blive introduceret. Før kurset påbegyndes vil hvert hold modtage en FOOD-opgave, som der skal arbejdes med igennem hele kurset. Kursusprogrammet er meget komprimeret, og det er derfor ikke hensigtsmæssigt at udsætte gruppearbejdet til de sidste dage i kurset. Der skal være plads til daglige gruppe-diskussioner i jeres skema og gruppearbejdet skal fordeles mellem alle gruppens medlemmer. Den specifikke projektbeskrivelse indeholder en liste med personer, som med fordel kan kontaktes; nogle af dem vil holde foredrag under kurset. Da størstedelen af informationerne skal søges på internettet, vil links til relevante websites blive givet. Gruppearbejdet skal munde ud i en præsentation på 15 min og 5 min diskussion på kursets konference. Formålet med præsentationen er at kommunikere gruppens visioner med den givne opgave. Til præsentationen er det nødvendigt at anvende alle de færdigheder inden for ledelse, kommunikation og teambuilding, som du har lært under kurset. Hver gruppe vil blive tildelt en vejleder. Ved konferencen vil deltagerne evaluere hinandens præsentationers vision og kvalitet. Vurderingen baseres på indholdet af gruppens præsentation, som også skal indeholde en kort beskrivelse af den proces, som gruppen har været igennem for at løse opgaven. Den bedste gruppe vil blive belønnet.


Bemærkninger:

Deltagere i kurset skal være indmeldt i forskerskolen FOOD.


Kursusansvarlig:

Susanne Jacobsen, 224, 208, (+45) 4525 2741, sja@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Ekstern samarbejdsinstitution:

KVL

Tilmelding:

På instituttet
Levnedsmiddelcentret, Kirstine Dal, khd@kvl.dk

Nøgleord:

FOOD netværk, kommunikation, projektstyring, ledelse
Sidst opdateret: 9. juni, 2004