Kursets mål er at give kendskab til de fysiologiske processer, som påvirker eller forårsager post mortem forandringer i fiskemuskelvæv: rigor mortis, vandbindingsevne, dannelse af frie fede syrer og proteinnedbrydning samt indflydelsen heraf på industrielle metoder og produktkvaliteten af sømad. Kurset giver kendskab til ”state of the art” laboratorieteknikker, som er velegnede til at analysere ovennævnte fænomener.
Kursusindhold:
Kurset består af et heldags seminar med danske og internationale gæsteforelæsere, samt en 4 dages workshop. I workshoppen bliver de studerende undervist i laboratorieteknikker, som anvendes til at analysere post mortem forandringer i fiskemuskel:2-D gel elektroforese, enzym aktivitetsmåling, NMR (nuklear magnetisk resonans) spektroskopi, DSC (differentiel skanning kalorimetri), og GC-MS (gaskromatografi, massespektrometri).
Bemærkninger:
Workshoppen foregår på Danmarks Fiskeriundersøgelser, Afd. For Fiskeindustriel Forskning, DTU, bygning 221, 2800 Lyngby. Kurset arrangeres i samarbejde med FishNet.dk.
Deltagergebyr på 1.500 kr. For yderligere information henvises til de kursusansvarlige.