2004/2005

27763 TEMA: Integreret produktudvikling i levnedsmiddelindustrien

Engelsk titel: 


TEMA: Integrated product development in the food industry

Sprog:


Point (ECTS )

  15

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende-
 


Skemaplacering:

F2

 

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

F2A 

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:

Deltagerbegrænsning:

Minimum  6, Maksimum:  12
 

Overordnede kursusmål:

Kursets mål er at bibringe de studerende en god kompetence i den del af produktudviklingsprocessen, der handler om selve produktdesignet og den tilhørende teknologi, dvs. det arbejde som man typisk ville lave som produktudvikler i et forsøgslaboratorium (forsøgskøkken) i en levnedsmiddelindustri.


Kursusindhold:

Temaet gennemføres som gruppearbejde i hold à 3 studerende (evt. 2 studerende). Hver gruppe skal, delvis efter eget valg, arbejde med en konkret produktudviklingsopgave (et sammensat produkt, en færdigret eller lignende), hvor rammerne er specificeret i samarbejde med en virksomhed. Opgaven går på at designe produktet, således at det opfylder de kvalitets- og holdbarhedsmæssige krav, som der stilles til produktet. Design værktøjer, receptudvikling, herunder ingrediensvalg, samt udvikling og valg af emballerings- og distributionsmetode udgør den faglige hovedvægt i temaet. Produktionsprocessen skal skitseres, og omkostningskalkulationer indgår. Opgaven løses teoretisk, understøttet af laboratorieeksperimenter.


Kursusansvarlig:

Jens Adler-Nissen, 227, 140, (+45) 4525 2629, jan@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Produktteknologi, produktdesign
Sidst opdateret: 1. juli, 2004