Kursets mål er at bibringe de studerende en god kompetence i den del af produktudviklingsprocessen, der handler om selve produktdesignet og den tilhørende teknologi, dvs. det arbejde som man typisk ville lave som produktudvikler i et forsøgslaboratorium (forsøgskøkken) i en levnedsmiddelindustri.
Kursusindhold:
Temaet gennemføres som gruppearbejde i hold à 3 studerende (evt. 2 studerende). Hver gruppe skal, delvis efter eget valg, arbejde med en konkret produktudviklingsopgave (et sammensat produkt, en færdigret eller lignende), hvor rammerne er specificeret i samarbejde med en virksomhed. Opgaven går på at designe produktet, således at det opfylder de kvalitets- og holdbarhedsmæssige krav, som der stilles til produktet. Design værktøjer, receptudvikling, herunder ingrediensvalg, samt udvikling og valg af emballerings- og distributionsmetode udgør den faglige hovedvægt i temaet. Produktionsprocessen skal skitseres, og omkostningskalkulationer indgår. Opgaven løses teoretisk, understøttet af laboratorieeksperimenter.