2004/2005

27712 Fødevareproduktion

Engelsk titel: 


Food Production

Sprog:


Point (ECTS )

  10

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

Forår

skemaplacering bliver fastlagt senere


 

Undervisningsform:

Forelæsninger, cases, øvelser og projekt(er). Eksempler på produktionslinier bruges som cases, afsluttes med en tællende spottest (multiple choice). Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar)

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren  Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

,

Overordnede kursusmål:

Efter at have gennemført dette kursus skal de studerende være i stand til at: overskue en levnedsmiddelproduktion (flow-sheet, masse- og energibalancer, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). Kunne estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, vurdere aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer. De studerende skal sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (27711) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, dimensionering o. lign.).


Kursusindhold:

Overblik over fødevareprocesser, masse- og energibalancer, reologi, strømning af ikke-newtonske væsker, varmetransmission, aspekter af processers indflydelse på kvaliteten af fødevarer og forbehandling af råvarer.


Bemærkninger:

Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen.


Kursusansvarlig:

Alan Friis, 227, 162, (+45) 4525 2613, af@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

levnedsmiddel, fødevare, produktion, fabriksanlæg, reologi
Sidst opdateret: 20. april, 2005