2004/2005

27706 Praktik for levnedsmiddelingeniører

Engelsk titel: 


Trainee Period for Food Science and Technology Students

Sprog:


Point (ECTS )

  25

Kursustype:   

Levnedsmiddel
 


Skemaplacering:


Forår Efterår


 

Undervisningsform:

Arbejde på en virksomhed eller institution med tilhørende rapportskrivning.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren  Ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

Kurset tilsigter at give de studerende:
(1) En eller flere af følgende kvalifikationer: (a) Praktisk kendskab til kemisk analyseteknik vedrørende levnedsmidler, herunder udvikling af nye analysemetoder, (b) Praktisk kendskab til produkt- og procesudvikling indenfor levnedsmiddelområdet, (c) Praktisk kendskab til levnedsmiddelindustrielle anlægs opbygning og funktion, herunder reparation og vedligehold, (d) Praktisk kendskab til offentlige kontrolforanstaltninger indenfor levnedsmiddelområdet.
(2) Forståelse af økonomiske, sociale, miljø- og arbejdsmiljømæssige forhold.
(3) Indsigt i en virksomheds/institutions sociale og administrative miljø (kommunikation og samarbejde mellem medarbejdere på flere niveauer samt regler og administrative rutiner).
(4) Øvelse i at forelægge arbejdsresultater i rapporter af varierende detaljeringsgrad.


Kursusindhold:

Efter aftale mellem virksomheden/institutionen, BioCentrum-DTU og de studerende formuleres et par mindre arbejdsprojekter med tilhørende rapportering. Der udarbejdes tillige en beskrivelse af (dele af) virksomheden/institutionen (jfr. rapport-skrivningsvejledning og kursusmål 2 og 3). Maksimalt 2 studerende pr. virksomhed (institution).


Bemærkninger:

Obligatorisk for at afslutte levnedsmiddelingeniøruddannelsen. Den studerende kan påbegynde praktikken, når vedkommende har været bindende tilmeldt alle obligatoriske kurser på 1-5 halvår og højest har behov for reeksamen i disse kurser svarende til 20 point på 1-5 halvår (gælder for studerende optaget per 1.9.02).


Kursusansvarlig:

Alan Friis, 227, 162, (+45) 4525 2613, af@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Praktikophold, levnedsmidler
Sidst opdateret: 29. april, 2004