Aftales med læreren
ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Evalueringsform:
Bedømmelsesform:
Deltagerbegrænsning:
Maksimum: 20
Overordnede kursusmål:
At gøre de studerende i stand til at analysere og identificere operationer i fødevareproduktioner, som kan modelleres enkeltvis og i sammenhæng. At opstille, bruge og validere forskellige typer af matematiske modeller.
Kursusindhold:
Analyse af enhedsoperationer og produktionssystemer med henblik på at beskrive de fysiske og kemiske interaktioner som styrer processen. Nøgleprocesserne undersøges og modelleres med analytiske modeller, differentialligninger, finite element modeller (FEM) og Computational Fluid Dynamics (CFD). Anvendelse af simuleringsværktøjer til procesdesign anvendes på statiske og dynamiske processer i makroskala systemer, hvor også proces-produkt-kvalitet interaktioner undersøges baseret på procesdata for udstyr fx tværsnit af rør etc. Som modsætning benyttes CFD og FEM til mere detaljerede undersøgelser af kvalitet og produkt-proces interaktioner hvor lokale strømningsfænomener og varmetransmission har indflydelse på egenskaber og energiforbrug. Der gives eksempler på hvorledes modellering og simulering kan benyttes til procesoptimering.